Connect with us

Ştiri din Sălaj

EXCLUSIV! Cum s-a răspândit virusul COVID-19 în tot judeţul Sălaj


În ultimele două săptămâni numărul de cazuri de coronavirus din judeţul Sălaj a crescut de la 129 la 189, adică au fost 60 de persoane confirmate pozitiv. Marea majoritate a acestor cazuri, cu mici excepţii, au directă legătură între ele şi acelaşi punct de pornire a infectării – o manifestare religioasă din Treznea


După ce judeţul Sălaj era pe o linie de plutire, cu maxim câte un caz, două raportate, în ultimele două săptămâni a existat o explozie de persoane depistate pozitiv cu coronavirus.

Ancheta epidemiologică este în curs, iar din câte se pare, marea majoritate a cazurilor au legătură directă între ele şi acelaşi punct de pornire – manifestarea religioasă de la Treznea.

Astfel, pe 19 iulie, în comunitatea de penticostali din Treznea a avut loc o slujbă religioasă. Din nefericire pentru cei prezenţi, una din persoane era infectată cu noul coronavirus. Aşa au apărut pe 21 iulie primele trei persoane anunţate de autorităţi ca fiind confirmate pozitiv cu noul virus. Tot atunci au apărut şi primele persoane infectate din comuna Sărmăşag. Iniţial se credea că sunt două focare diferite, după ce treptat, în ambele cazuri numărul de persoane infectate a crescut rând pe rând.

Ancheta a demonstrat însă nu este tocmai aşa ci că focarul de la Sărmăşag, care s-a extins apoi şi în Derşida, loclitate vecină, are directă legătură cu cel din Treznea, una din persoane intrând în contact cu cele din Treznea.

Ba mai mult, a început o explozie de cazuri şi în comuna Bălan, culminând cu cazul de astăzi, respectiv o tânără din localitatea Gâlgău-Almaşului. Şi focarul de la Bălan, unde sunt confirmate persoane în localităţile Chendrea şi Chechiş are directă legătură cu cel din Treznea.

Ba mai mult, şi în comuna Benesat au apărut cazuri tot în comunitatea de penticostali.

Cazurile de la Vârşolţ au şi ele legătură indirectă cu cele de la Treznea, asta deoarece persoanele infectate de aici au intrat în contact cu cele din Sărmăşag.

Cazul de la Românaşi are şi el legătură cu Treznea, femeia infectată din această comună fiind rudă de gradul întâi cu o persoană din Treznea.

Astfel, pe o grafică imaginară putem observa cum Treznea a fost epicentul ultimelor persoane infectate, iar de aici virusul s-a răspândit în comuna Bălan şi comuna Sărmăşag, ca mai departe, să se ajungă la Derşida, Vârşolţ, Românaşi şi Benesat. Inclusiv cazul de la Buciumi s-ar părea să aibă directă legătură cu manifestarea religioasă din Treznea, pentru că din satul Bogdana au participat persoane la acea slujbă religioasă.

Acesta este cel de-al doilea punct de cotitură al infectărilor din judeţ, după ce de Paşte, o masă festivă organizată în satul Rona a făcut să se infecteze mai multe persoane, răspândindu-se şi atunci virusul în mai multe locuri.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj