Connect with us

LIGA I

Nicolae Chiş-Ciure – Gheorghe Ciule, cea mai bună brigadă de arbitri! GALERIE FOTO

 În clasamentul realizat după nominalizările conducătorilor din Liga I, cei doi s-au impus detaşat  faţă de ceilalţi arbitri. Între Chiş-Ciure şi Ciule diferenţa a fost doar de două puncte în favoarea lui Nicolae Chiş-Ciure, care şi ocupă locul 1

 

În ultimii ani, cei doi arbitri s-au impus în minifotbalul sălăjean. Mai mult, ei s-au evidenţiat pe plan naţional şi internaţional. Nelipsiţi la turnele finale ale Campionatului Naţional, dar şi a Cupei Românei, Nicolae Chiş-Ciure şi Gheorghe Ciule au oficiat la Campionatele Europene din România, Rep. Moldova şi Grecia. Mai mult, cei doi arbitri sălăjeni au condus finala mare a Campionatul European, iar la fiecare ediţie arbitrează meciuri importante din fazele superioare. În aceste condiţii, ei s-au detaşat şi în clasamentul stabilit după nominalizările celor 16 conducători din Liga I “Autoland Hosu”.

 

Diferenţa dintre ei a fost de două puncte, în favoarea lui Nicolae Chiş-Ciure, cel care a  devenit cel mai bun arbitru din prima parte a Campionatului Judeţean de minifotbal. Astfel, doar doi conducători nu l-au nominalizat în topul celor mai buni arbitri şi a ocupat locul 1 de opt ori, având în final un punctaj de 58 de puncte! Gheorghe Ciule a acumulat 56 de puncte, fiind nominalizat tot de opt ori pe primul loc, iar 14 conducători l-au inclus în top “3”! Trebuie spus că Ciule nu a fost arbitru de fotbal, devenit “cavaler al fluierului”, doar după ce a făcut cursurile la Baza Sportivă ONIX! Podiumul este închis de Paul Unimătan, adică singurul arbitru de centru din Liga I de fotbal! Probabil că chiar acesta este şi principalul motiv, pentru care arbitrul de 32 de ani nu a fost nominalizat de mai multe ori în top, Unimătan conducând meciuri mai rar la sinteticul sălăjean, decât în Liga I sau Liga a II-a de fotbal! În top, el a adunat 17 puncte, fiind nominalizat de şapte conducători (trei persoane pe locul 2 şi patru persoane pe locul 3).

 

Pe locul 4 îl regăsim pe Robert Goie, un arbitru cu experienţă în minifotbalul sălăjean, deşi are doar 25 de ani. Tânărul arbitru a fost nominalizat de cinci ori pe locul 3, acumulând 10 puncte. Din păcate, el a făcut o pauză, dar a revenit în forţă şi speră să facă un retur de excepţie, cu atât mai mult cu cât meciurile din ultima parte a campionatului vor fi încinse, deoarece bătălia pentru locurile pentru cele patru locuri în play-off şi cea pentru titlul de campion va fi acerbă.

 

Marcel Petrean şi Gabriel Bârjac pot fi şi ei piese importante în arbitrajul din minifotbalul sălăjean, deşi Bârjac a condus mai puţine meciuri, deoarece el este arbitru activ, ba chiar Sălajul se poate lăuda cu el, având în vedere că el face parte din lotul arbitrilor asistenţi din Liga I! Petrean este un arbitru de minifotbal aflat la început de drum, după ce el a fost o perioadă importantă jucător de minifotbal. Şi el are capacitate şi poate deveni un bun arbitru de minifotbal.  Pe o listă listă cu nume importante de arbitri şi-au făcut loc şi Vasile Stâncel şi Gabriel Almaş, adică trecutul şi viitorul fotbalului şi minifotbalului. La 70 de ani – pe care îi va serba chiar în 16 februarie, Vasile Stâncel a fost fotbalist în Divizia A, antrenor în Liga a II-a la Armătura Zalău, dar şi la alte formaţii din Divizia C sau D. Pe lângă acestea, ‘nea Stâncel a arătat că poate fi şi bun arbitru, la o vârstă la care unii le spune poveşti nepoţilor… Celălalt, Gabriel Almaş (23 de ani) se află la început de drum ca arbitru. La fotbal, el bate la poarta Ligii a III-a cu mari şanse şi poate că anul 2014 va fi unul cu succes pentru el. La minifotbal, Almaş a oficial mai puţine meciuri de prima ligă, dar are tot viitorul în faţă.

 

 

Cei mai buni arbitri:

 

1. Nicolae Chiş-Ciure             – 58 puncte

 

2. Gheorghe Ciule               – 56 puncte  

 

3. Paul Unimătan      – 17 puncte  

 

4. Robert Goie              – 10 puncte  

 

5. Marcel Petrean şi Gabriel Bârjac – 6 puncte

 

6. Vasile Stâncel             –   5 puncte
7. Gabriel Almaş                    –   2 puncte 

 

Amănunte despre voturile conducătorilor din Liga I, cât şi alte detalii găsiţi în Ziarul “Sportul Sălăjean” din 29 ianuarie!

Loading...
loading...
Loading...
5 Comments

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I