Connect with us

Ştiri din Sălaj

Dumnezeul informaţiilor de coronavirus din Sălaj. Cum îţi baţi joc de cetăţeni dintr-un fotoliu plătit din bani publici

Există nişte oameni pe care noi, cetăţenii – eu, tu şi alţii – îi plătim din bani publici, desigur cu leafă grea, de vreo două-trei ori mai mare decât a mea sau a ta. Sau, altfel spus, acel 45 la sută din salariu care ţi se trage după o lună de muncă ajunge la aceşti băieţi care se cred Dumnezei pe informaţii, dar sunt doar nişte băieţaşi despre care peste un an sau doi nici nu vom mai auzi, aşa cum s-a întâmplat în trecut.

Mai pe scurt, noi muncim pentru ei. Iar în aceste condiţii, noi sperăm ca ei să ne informeze corect. Mai ales acum, pe timp de pandemie, când sperăm să nu ne îmbolnăvim de coronavirus, când ne luăm toate măsurile de precauţie, când cumpărăm zeci de măşti şi sute de litri de dezinfectant. Eu nu am nevoie de informaţii pentru că mă numesc Fărcaş şi nici tu pentru că eşti Popescu. Noi toţi avem nevoie de informaţii pentru a ştii să ne protejăm, fie că eşti Gheorghe, Ion sau Maria.

Din păcate, aceşti Dumnezei ai coronavirusului au răspândit ura între oameni şi au creat două tabere – una a celor care cred în coronavirus şi una a celor care nu cred.

Despre primii nu are rost să vorbim, pentru că îi respectăm, cum ne respectă şi ei munca. Dar, pe cei din a doua categorie îi respectăm iar. De ce? Dintr-un raţional foarte simplu. Pentru că instituţiile din Sălaj, în special cea a Prefecturii, a băgat râca între oameni. Cum? Tot printr-un raţional simplu, şi anume, raportând cazurile de coronavirus pe surse. Mai precis, la ora 13.00 când se face raportarea naţională două ziare ştiu toate cazurile cu localitate şi detalii, iar celelalte patru sau câte or mai fi, NU.

Iar cum ei se cred Dumenzeul informaţiilor, unele ziare au primit pe surse informaţii cu cazurile din judeţ, iar altele nu. Şi de aici a intervenit această luptă între cei care cred în virus şi cei care nu.

Vă asigurăm dragi sălăjeni că redacţia Ştirile din Sălaj, parte a grupului Sportul Sălăjean, a fost singura care în permanenţă s-a aflat în comunitate, a vorbit cu primari, cu cetăţeni şi cu alte persoane responsabile. Altfel spus, a încercat să vă aducă informaţii clare, chiar dacă alte persoane, plătite din bani publici refuză să ne considere pe toţi egali şi preferă, pe banii noştri, să dea informaţii pe bază de cafea. Adică, tu jurnalist stai la o cafea cu mine, eu îţi dau ţie o informaţie. 

Aşa se face că astăzi, de exemplu, când sunt raportate nouă cazuri de coronavirus, un ziar scrie la ora 13.05, adică la cinci minute după raportarea naţională, unde sunt cazurile – chiar dacă nu ai nici măcar timp să dai un telefon şi să notezi toate localităţile, iar alt ziar scrie la ora 13.10 despre localităţile unde sunt cazuri de coronavirus.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj