Connect with us

Ştiri din Sălaj

17 zile şi 17 nopţi pentru ca “Raiul pe pământ” din Sălaj să aibă apă


Ani la rând sătenii din Saşa erau alimentaţi vara cu apă doar de către pompieri, deşi ironia sorţii face ca în sat să existe un foraj! În cele din urmă, sub actuala adminsitraţie satul a fost alimentat cu apă


Localitatea Saşa se află la cea mai mare altitudine din comuna Ileanda, 446 metri. Peisajul de aici îţi taie răsuflarea, iar localnicii susţin că aici e „Raiul pe pământ”.

Localitatea are acum şi aducţiune de apă, după ce ani la rând localnicii erau alimentaţi de pompieri din cauza secetei. 17 zile şi 17 nopţi a curs apă pe jos, pe strada principală din sat pentru ca administraţia locală să vadă cât de bună este apa.

“Deşi beneficiau de două foraje existente şi o reţea de distribuţie a apei, de opt ani de zile nu era funcţională. Astfel încât, am decis să fac orice este posibil şi să salvez acest sat de lipsa de apă. M-a determinat să fiu atât de doritor să finalizez investiţia cu atât mai mult cu cât atunci când am fost viceprimar am avut ocazia să văd mai multe funduri de fântână crăpate din cauza secetei. I-am sprijinit atunci pe săteni aducându-le apă cu maşina de la pompieri. Am decis să reabilitez vechiul foraj făcut la 248 metri adâncime. Am adus o firmă de specialitate, am făcut o documentaţie şi am demarat lucrarea. Am reabilitat puţul, am lăsat să curgă apa 17 zile şi 17 nopţi la vedere aici pe drum, după care am reabilitat bazinul de înmagazinare şi a reţelei stradale. Asta se întâmpla în septembrie 2019”, susţine primarul comunei Cornel Lar.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj