Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici, previziuni sumbre despre noul sezon


Toate echipele se gândesc deja la stagiunea 2020 – 2021, astfel că de câteva săptămâni au început pregătirile pentru campionatul care urmează să înceapă la final de august


Pe 27 august este programată prima etapă, dar având în vedere numărul mare de infectări cu coronavirus din ultima perioadă, Gheorghe Tadici este sceptic că Liga Naţională poate începe la finalul lunii următoare.

“Eu nu am încredere că va începe în august, toate datele care se dau nu prea îmi oferă speranțe. Sigur că mă uit şi pe plan internaţional. Mai multe echipe din România am avut turnee planificate prin Ungaria. Şi echipe din Ungaria ar fi trebuit să vină la noi, precum Ferencvaros, Debrecen, Kisvarda, Dunaujvaros. Federaţia maghiară a atras atenţia cluburilor să nu participe la turnee internaţionale, pentru că dacă se întorc din anumite ţări, le bagă în carantină. Acesta este unul dintre argumente. Şi vorbim de luna august pentru aceste turnee de pregărire”, a spus Gheorghe Tadici, într-un interviu realizat de Prosport.

Cu 16 echipe va începe noul campionat, urmând să promoveze trei grupări la turneul de baraj, care ar urma să se dispute la început de august.

Mai toate echipele s-au întârit, chiar şi cele care vor participa la turneul de baraj, însă previziunile lui Tadici sunt destul de sumbre în ce priveşte campionatul următor.

Antrenorul Zalăului crede că la multe echipe vor apărea probleme financiare şi automat ar putea exista şi abandonuri în plin campionat.

“ Nu este exclus să apară şi multe probleme financiare pe la unele cluburi, în proporţie de 90%, în luna decembrie, când se vor face bugetele pentru 2021, pentru cei care sunt finanţaţi pe Legea 69. De neînţeles, cum după această pandemie sunt vreo 15 – 16 jucătoare străine în plus faţă de vara trecută, toate cu contracte de la 4.000 de euro în sus, până spre 8.000-10.000 de euro. Este de necrezut treaba asta şi totuşi este adevărat. Acum să vedem şi cum se vor duce. Am spus-o şi în Consiliul de Administraţie, părerea mea este că dacă 11-12 formaţii termină campionatul, va fi un succes”, a mai spus antrenorul Zalăului.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL