Connect with us

Ştiri din Sălaj

Senatorul Gheorghe Pop a votat pentru impozitarea cu 85% a pensiilor speciale


Parlamentarul laudă partidele politice că au votat în unanimitate legea propusă de PSD


Un proiect propus de PSD a vizat impozitarea cu 85 la sută a pensiilor speciale, iar banii colectaţi din impozitare să meargă la pensii şi alocaţii. Legea a fost adoptată pe 17 iunie de Parlament.

Astfel, Parlamentul României a adoptat proiectul de lege care prevede impozitarea cu 85 la sută a pensiilor speciale care trec pragul de 7.000 de lei.

Senatorul Gheorghe Pop a votat pentru această legă şi chiar a lăudat faptul că toate partidele politice au votat pentru adoptarea proiectului legislativ. Conform actului normativ, după modificarea din comisii, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor şi ale magistraţilor vor fi impozitate cu 85 la sută dacă sunt mai mari de 7.000 de lei şi cu 10 la sută cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 de lei.

“Acest demers legislativ reprezintă decizia finală şi necesară pentru diminuarea discrepanţelor între persoanele care au pensii extrem de mari şi cele care au pensii foarte mici. Este de apreciat consensul la care au ajuns toate partidele politice, iar votul unanim reprezintă un exemplu de normalitate şi colaborare. S-a dat dovadă de responsabilitate din partea tuturor parlamentarilor, mai ales în această situaţie dificilă prin care trece economia României. Încă o dată, s-a dovedit faptul că acuzele altor partide politice la adresa mea şi a colegilor din PSD au fost nejustificate”, susţine senatorul Gheorghe Pop.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj