Connect with us

Ştiri din Sălaj

Reacţia primarului din Şimleu Silvaniei, după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare


La doar 24 ore de la decizia magistraţii Tribunalului Maramureş, Septimiu Ţurcaş a venit în faţa opiniei publice şi şi-a spus punctul de vedere în ceea ce priveşte decizia magistraţilor în procesul în care au existat cinci capete de acuzare împotriva sa


Ieri dimineaţa, magistraţii Tribunalului Maramureş s-au pronunţat în cazul primarului din Şimleu Silvaniei. Pe numele lui Septimiu Ţurcaş fuseseră formulate nu mai puţin de cinci capete de acuzare. Până la urmă, edilul oraşului de la poalele Măgurii a fost achitat în patru dintre aceste capete. A rămas, însă condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Pentru această faptă, Septimiu Ţurcaş a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

De precizat că decizia  NU ESTE DEFINITIVĂ. Astfel, primarul Şimleului poate face recurs la Curtea de Apel, deşi unii îl vedeau deja ca şi demis din funcţia de primar sau chiar aruncat după gratii.

La o zi după pronunţare, Septimiu Ţurcaş vine cu un punct de vedere, în care vrea să îşi arate încă o dată nevinovăția. Uluit de răutatea unora, care l-au condamnat deja definitiv pe reţelele de socializare, edilul Şimleului a subliniat că – dacă instanţa va stabili că e vinovat – îşi va pune singur demisia pe masă în secunda următoare.

Până atunci, însă, primarul doreşte să fie lăsat să se poată apăra cu decență și demnitate până la final!

În cele de mai jos, puteţi vedea şi mesajul integral al primarului Septimiu Ţurcaş.

 

“Dragi șimleuani,

În această postare nu voi comenta deciziile instanței de judecată, mai ales că sentința în dosarul meu nu este una definitivă. Însă nu pot să îmi ascund uimirea față de această decizie, motivarea sentinței nefiindu-mi cunoscută deocamdată. Totuși, subliniez că voi respecta hotărârea instanței, oricare ar fi ea în cele din urmă.

Vă asigur că sunt un om responsabil, nu mă simt deloc vinovat, astfel că nu am dubii că la finalul acestui proces va fi dovedită nevinovăția mea. În caz contrar, nu voi da ocazia nimănui să mă demită, ci îmi voi pune demisia pe masă în secunda următoare. Spun asta cu toată responsabilitatea și dragostea față de cetățenii orașului pe care îl respect atât de mult, iar cei care mă cunosc știu că îmi respect cuvântul. Părinții mei m-au pregătit sa fiu în primul rând om, nu primar, și sunt convins că așa voi rămâne mereu.

Cei care nu înțeleg ce se întâmplă sau, mai grav, nu vor să înțeleagă, trebuie să afle că în toate funcțiile cu caracter decizional, implicit cea de primar, ești expus unor astfel de evenimente, astfel că de-a lungul celor 4 mandate la conducerea Primăriei Șimleu Silvaniei mi s-au adus multe acuzații neadevărate și dureroase pentru mine, pentru familia mea. Însă, de fiecare dată când s-a ajuns în justiție, mi-am dovedit nevinovăția. Sunt convins ca o voi face şi de această dată, chiar și în fața unor forme fără fond din urmă cu 11-12 ani.

Am observat că “ judecătorii” de pe anumite grupuri de socializare m-au condamnat deja definitiv. Le transmit că este prematur să jubileze. Să lăsăm legea să își spună cuvântul până la capăt.

Pe șimleuanii onești, cu care am împărțit până astăzi succesele sau momentele mai puțin plăcute din activitatea mea de primar, îi rog să îmi acorde posibilitatea de a mă apară cu decență și demnitate până la final, drept pe care îl are orice cetățean al acestei țări.

Vă mulțumesc încă o dată pentru încrederea și susținerea dumneavoastră!”.

Septimiu Ţurcaş – primarul oraşului Şimleu Silvaniei

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj