Connect with us

Ştiri din Sălaj

O nouă carte la editura „Caiete Silvane”: „Istorie și civilizație în Sălajul istoric”

 

La editurile „Caiete Silvane” (Zalău) și „Eikon” (București) a apărut, cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, cartea „Istorie și civilizație în Sălajul istoric”, coordonatori: Augustin-Leontin Gavra, Ciprian-Marian Porumb-Ghiurco și Horațiu-Traian Năprădean. Cuvânt înainte de Marin Pop.

Prezentul volum reuneşte comunicările ştiinţifice prezentate în cadrul simpozionului „Istorie şi civilizaţie în plasa Cehu Silvaniei”, care a avut loc în Cehu Silvaniei, în data de 5 decembrie 2019. La eveniment au participat istorici din judeţele Sălaj, Satu Mare şi Maramureş, în cadrul cărora se circumscrie Zona Codru sau „Ţara Codrului”. Studiile ştiinţifice publicate în prezentul volum se caracterizează printr-o mare diversitate, atât din punctul de vedere al temelor, cât şi al metodologiilor de cercetare abordate.

Semnează Viorel Câmpean, Ioan Ciocian, Augustin-Leontin Gavra, Marius-Sergiu Ghiurco, Horațiu-Traian Năprădean, Georgel-Marius Nistor, Marin Pop, Ciprian-Marian Porumb-Ghiurco și Daniel-Victor Săbăceag.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj