Connect with us

Ştiri din Sălaj

ACTUALIZARE. Toţi inculpaţii din dosarul primarului din Şimleu Silvaniei, condamnaţi la închisoare cu suspendare


Inculpaţii din acest dosar au fost Valeriu Dincă, Elena Mocan, Valentin Hosu, Romeo Oltean, Vasile Cherecheş şi Ioan Mocan. Toţi au primit astăzi pedepse cu suspendare şi pot face recurs la Curtea de Apel Cluj


Procesul lui Septimiu Ţurcaş, primarul din Şimleu Silvaniei, a început în anul 2016, ulterior procesul fiind strămutat de la Tribunalul Sălaj la Tribunalul Maramureş.

Rechizitoriul a fost întocmit de procurorii din Cluj-Napoca. Anchetatorii i-au pus lui Septimiu Ţurcaş mai multe capete de acuzare, fiind achitat în majoritatea dintre ele, cu o excepţie, un caz de abuz în serviciu unde a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Decizia este luată în primă instanţă, nu este definitivă, iar Septimiu Ţurcaş o poate contesta la Curtea de Apel Cluj. Până la o pronunţare definitivă, acesta beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Alături de primar, în dosar au mai fost condamnaţi şi alţi inculpaţi. Hossu Claudia a fost condamnată la 3 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar ceilalţi inculpaţi au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare – Valeriu Dincă, Elena Mocanu, Valentin Hosu, Romeo Oltean, Vasile Cherecheş, Ioan Mocan.

Decizia Tribunalului Maramureş a fost pronunţată în şedinţa de astăzi, 20 iulie, după ce magistraţii au amânat pronunţarea de două ori, pe 15 iulie şi pe 8 iulie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj