Connect with us

FOTBAL

DRAMĂ. Un fost fotbalist cunoscut din Sălaj, s-a stins brusc din viață la doar 50 de ani


Fost jucător al formațiilor Minerul Sărmășag, Minerul Ip, AS Barcău Nușfalău, Steaua Cosniciu și AS Zăuan, Balla Ferenc Tibor a decedat în urma unui infarct


A fost un mare iubitor al “sportului rege”, pe care l-a practicat mai bine de două decenii! A avut o carieră îndelungată, în care şi-au făcut loc şi momente foarte bune, în care Balla Ferenc Tibor a evoluat la nivel mai ridicat.

Originar din comuna Ip, “Tibi” s-a remarcat la echipa comunală, Minerul Ip – care ani la rând a fost o forţă în Divizia D. Remarcat ca şi un fundaş de fier, Balla Tibor a făcut pasul spre Minerul Sărmăşag, grupare care în acea perioadă evolua în Divizia C! În carieră, a îmbrăcat şi tricoul formaţiei AS Nuşfalău, o altă echipă cu pretenţii în Sălaj.

A fost prea atras de “dreptunghiul verde”, ca să se retragă. Astfel, a continuat să joace până la 40 de ani, de data aceasta la echipele din comună, Steaua Cosniciu şi AS Zăuan (Liga a V-a).

A rămas aproape de fenomen, fiind văzut în tribune la meciurile de fotbal disputate în zonă.

În perioada în care a evoluat la formaţiile din Ip şi Sărmăşag, a fost angajat la mină. Mai apoi, a devenit bun constructor. La un moment dat, şi-a înfiinţat şi un PFA.

În luna mai, Balla Ferenc Tibor a sărbătorit 50 de ani…

Miercuri, el se afla la Tăşnad. Spre seară, i s-a făcut rău şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Satu Mare.

După primele îngrijiri medicale, se părea că îşi revine, deşi în ultimii ani mai avusese unele probleme de sănătate.

Din păcate, joi dimineaţa, în jurul orei 5.00, fostul fotbalist a făcut infarct în somn şi doctorii din Satu Mare nu au mai putut să facă nimic pentru el.

“Condoleanţe celor care l-au iubit. Fica lui lucrează tocmai la Primărie. Îmi pare rău pentru el. A fost un om activ în viaţa comunităţii şi în viaţa sportivă. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a fost mesajul primarului comunei Ip, Markus Laszlo.

Balla Ferenc Tibor (10 mai 1970 – 16 iulie 2020) va fi înmormântat azi, 18 iulie, în satul  natal. Ceremonia funerară va avea loc la Capela din localitatea Ip, de la ora 14.30.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL