Connect with us

Ştiri din Sălaj

O croitorie dintr-un sătuc sălăjean produce măşti de protecţie sută la sută din bumbac


Cei opt angajaţi ai croitoriei din Şamşud s-au reprofilat şi acum produc măşti din bumbac. Primăria a economisit aproape două mii de euro cumpărând produsele locale


În comuna Şamşud nu au fost înregistrate cazuri de coronavirus. Totuşi, administraţia locală a avut mare grijă de modul în care se raportează la pandemie.

Astfel, înainte să fie decretată starea de alertă, în comună au început să se fabrice măşti. O croitorie din sat a realizat măşti pentru faţă, care au fost împărţite populaţiei. Este vorba de peste 3.000 de bucăţi care au fost realizate sută la sută din bumbac.

Măştile au trei straturi şi pentru realizarea acestora au muncit opt persoane.

Mai mult, comuna a făcut şi economie. Asta deoarece pe acea vreme o mască costa opt lei, iar una fabricată la Şamşud doar 5 lei. Un calcul simplu arată că s-a realizat o economie de 9.000 lei.

Trebuiee să spunem şi că pe timpul pandemiei au fost dezinfectate în permanenţă străzile din comună, dar şi trotuarele şi alte spaţii publice. În fiecare săptămână pe timpul stării de urgenţă străzile din Şamşud au fost dezinfectate!

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj