Connect with us

Ştiri din Sălaj

O tânără cu idei inovatoare candidează din partea PRO România la Primăria Jibou


Are 35 de ani şi vrea să transforme faţa oraşului de pe malul Someşului. Consideră că oraşul trebuie să aibă servicii de o mai bună calitate în domeniul educaţiei, sănătăţii şi culturii accesibile pentru toţi locuitorii


Dana Buzure (35 ani) a anunţat oficial că va candida din partea PRO România la funcţia de primar în Jibou.

Tânăra este căsătorită, are două fetiţe – pe Oana şi pe Alexandra, un master în audit şi expertiză contabilă şi licenţă în Administraţie Publică.

La ora actuală este contabila Şcolii Gimnaziale “Vasile Lucăcel” din Someş-Odorhei.

Candidează pentru că se simte responsabilă şi îi pasă de ceea ce se întâmplă în jurul ei. Îi place să contruie activ la dezvoltarea şi la bunul mers al urbei unde locuieşte şi îşi propune obiective importante pe care speră să le poată realiza cu sprijinul locuitorilor oraşului.

În sectorul educaţional îşi doreşte să poată dota şi moderniza instituţiile de învăţământ şi extinderea lor astfel încât cursurile să se desfăşoare doar de dimineaţă, nu şi după-masă, cum este în prezent.

În ceea ce priveşte arhitectura urbană vrea să amenajeze şi modernizeze piaţa agroalimentară, astfel încât Drumul Naţional şi strada Cloşca să nu se mai blocheze cu taraba imporvizate de diverşi comercianţi. Vrea şi regularizarea şi acoperirea văii Firiza printr-un proiect pe fonduri europene. Aşa ar reuşi să rezolve şi problema locurilor de parcare din cartierul 1 mai, dar tot acolo se poate extinde şi piaţ.

Îşi doreşte extinderea reţelei de apă şi canalizare pe fiecare stradă din oraş. dar să extindă utilităţile şi pe strada Someşul, astfel încât proprietarii de terenuri să aibă posibilitatea să construiască locuinţe în această zonă.

Un alt proiect vizează continuarea şoselei de centură prin zona Ciglentir, dar şi extinderea iluminatului public pe toate străzile din oraş cu prioritate pe strada Băilor care duce spre complexul turistic Eden. Totodată, vrea înlocuirea lămpilor vechi cu unele de tip LED.

În ceea ce priveşte turismul, candidatul PRO România îşi doreşte o mai bună punere în valoare şi promovare a obiectivelor turistice locale, în special a Grădinii Botanice “Vasile Fatti”.

În domeniul cultural şi sportiv, tânăra crede că trebuie sprijinit atât sportul de performanţă, cât şi sportul de masă prin atragerea a cât mai multor copii către sport, dar să susţin şi activităţile derulate prin Clubul Copiilor şi a evenimentelor culturale organizate anual.

“Jiboul trebuie să devină un oraş mai prosper cu servicii de o mai bună calitate în domeniul educaţiei, sănătăţii şi culturii accesibile pentru toții locuitorii şi un oras cu o mai mare deschidere faţă de mediul de afacerii punând în valoare toate posibilitățile şi potențialul parcului industrial”, spune Dana Buzure, candidatul Pro România la funcţia de primar al oraşului Jibou.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj