Connect with us

DIVIZIA A1

Vasile Coţa, reacţie HALUCINANTĂ despre dosarul penal în care este arestat preventiv pentru delapidare


Preşedintele VM Zalău susţine că nu trebuie să se justifice în faţa zălăuanilor  despre dosarul penal în care este acuzat că a delapidat 640.000 de euro din bani publici


Preşedintele Volei Municipal Zalău, Vasile Coţa se află alături de soţia sa, Daniela, arestaţi la domiciliu. Aceştia îşi ispăşesc pedeapsa în casa familiei din localitatea Aghireş. Totuşi, familia pare că se cam plictiseşte acasă, astfel că se ocupă intens, alături de avocata lor Andreea Ciortea, de dosarul pe care l-a deschis împotriva ziarului Sportul Sălăjean.

Cei doi soţi acuzaţi de delapidarea a 640.000 de euro acuză de “după gratii” ziarul Sportul Sălăjean că le ştirbeşte demnitatea, dar şi că echipa de volei nu a jucat bine în meciuri din cauza articolelor apărute în ziar. Familia nu vrea însă sub nicio formă să pomenească ceva de dosarul lor penal.

Din arest, familia Coţa a răspuns întâmpinării pe care Sportul Sălăjean a depus-o la dosar cu sprijinul avocatului Mircea Popovici, care reprezintă agenţia media în această cauză.

Astfel, pe 6 iulie, prin avocata lui, Vasile Coţa a depus o notă de şedinţă prin care ne răspunde celor afirmate în întâmpinare.

Şi cu aroganţa cu care ne-a obişnuit familia în ultima vreme – aici dăm exemplu doar modul grotesc în care s-a purtat cu jurnalişti de la diferite publicaţii, de la Agerpres până la Ziarul de Sălaj – Vasile oferă un răspuns halucinant despre dosarul său penal.

Vasile Coţa susţine că nu se impune să se justifice în faţa zălăuanilor cu privire la dosarul penal.

“Considerăm că nu se impune să ne justificăm în faţa pârâtei (n.r. – Sportul Sălăjean) cu privire la dosarul penal”, se arată în actele de la Judecătoria Zalău.

Domnule Vasile Coţa, vă reamintim că banii cu care era finanţată echipa de volei erau din fonduri publice. Adică a zălăuanilor, bani pe care aceştia îi achită atunci când merg la biroul de taxe şi impozite. Banii nu sunt aduşi de la dvs de acasă, ba mai mult, dvs aţi dus bani acasă de la echipă, sub formă de salariu, nici decum să fii dat.

În aceste condiţii, vă aducem la cunoştinţă faptul că trebuie să vă justificaţi în faţa opiniei publice despre modul în care aţi cheltuit banii zălăuanilor, nu ai părinţilor dumneavoastră, dar şi despre dosarul penal în care sunteţi acuzat că aţi făcut dispăruţi 640.000 de euro, adică aproximativ 5 blocuri din centrul Zalăului.

Coţa vrea să bage pumnul în gura presei 

Tot din arest la domiciliu, Vasile Coţa se arată revoltat, supărat, ba chiar se dă de ceasul morţii că jurnaliştii îşi permit să relateze opiniei publice ce se întâmplă în dosarul lor penal.

Prin doamna avocată Andreea Ciortea, familia arestată preventiv susţine că Sportul Sălăjean prin articole ca acestea, în care arătăm ce spune o instituţie a Statului Român – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj – îi aduce prejudicii de imagine.

Domnule Coţa, doamnă avocată Ciortea, vă rugăm să depuneţi această solicitare şi procurorilor care vă cercetează, ca să le băgaţi şi lor, metaforic vorbind, pumnul în gură.

Vasile Coţa susţine că articolele noastre, în care arătăm ce spun procurorii şi judecătorii, au la bază doar pure judecăţi de valoare, dar uită că postul său de televiziune, unde mai merge la muncă cu voia judecătorilor, a publicat recent un material în care, tot pe baza unor pure judecăţi de valoare, a atacat conducerea SCM Zalău, clubul de volei care a laut locul defunctei Volei Municipal Zalău. Fără acuze concrete, postul TV a lui Vasile a difuzat ştiri defăimătoare în adevăratul sens al cuvântului despre conducerea SCM Zalău, susţinând despre unul dintre conducători că este gras!

Reamintim că familia Coța – Dana și Vasile – din pozițiile pe care le ocupau în conducerea clubului ACS Volei Municipal Zalău, și-ar fi însușit potrivit procurorilor nu mai puțin de 3.1 milioane de lei, adică aproximativ 640.000 Euro.

Procurorii ne spun că cei doi membri ai familiei Coța ar fi prezentat Primăriei Municipiului Zalău documente și date false pentru obținerea de fonduri publice. Cei doi soți au fost inițial arestați preventiv, iar apoi judecătorii au decis ca aceștia să fie mutați în arest la domciliu.Cei doi soţi sunt arestaţi la domiciliu până pe 22 iulie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1