Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un nou partid apare pe scena politică din Sălaj: Partidul Ecologist, care îşi doreşte promovarea tinerilor în politică

Preşedintele partidului a fost desemnat omul de afaceri Lia Stanca, care vrea să promoveze cât mai mulţi tineri şi să obţină un scor cât mai mare la alegerile locale ce vor avea loc pe 27 septembrie


Un nou partid a apărut pe prima scenă politică din Sălaj. Este vorba de partidul Ecologist Român (PER) care are o doctrină de centru stânga.

Partidul este condus în judeţul Sălaj de omul de afaceri Lia Stanca.

Aceasta ne-a mărturisit că obiectivul principal al PER este să aibă cât mai multe liste depuse în localităţile din judeţ pentru alegerile locale ce vor avea loc la finele lunii septembrie.

Obiectivul Partidului Ecologist Român în Sălaj este atingerea unui scor minim de 7-8 la sută. Mai mult, Lia Stanca vrea să promoveze prin Partidul Ecologist cât mai multe persoane competente, care să aducă un plus valoare locurilor unde vor fi aleşi pe listele de consilieri şi de ce nu, de primari.

Un alt segment pe care Partidul Ecologist speră să îl poată sprijini, sau chiar atrage în politică este cel al antreprenorilor locali.

“Ştim că nu va fi uşor, însă ne propunem să avem liste de candidaţi în cât mai multe localităţi din judeţ. Vom miza mult pe tineri, încercăm să îi aducem pe aceştia în politică pentru că ei sunt viitorul. La nivelul judeţului Sălaj sperăm să obţinem 7-8 la sută din intenţia de vot a sălăjenilor, astfel încât partidul să devină o forţă”.

Lia Stanca, preşedintele PER

Ce îşi propune Partidul Ecologist?

Partidul Ecologist Român este promotorul ecologiei politice prin introducerea şi respectarea principiilor de bază ale ecologiei în conceperea şi implementarea politicilor economice şi sociale în sensul respectului instituuţiilor statului şi al clasei politice faţă de cetăţean şi natură, al responsabilităţii faţă de echilibrarea relaţiilor economice şi sociale dintre generaţii, al păstrării şi dezvoltării patrimoniului naţional în condiţiile globalizării, al încurajării iniţiativei antreprenoriale a capitalului autohton, al prioritizării obiectivelor de investiţii printr-un raport corect între beneficiul material şi protejarea mediului înconjurător, al valorificării cât mai înalte a factorilor naturali de avantaj comparativ ai României prin stimularea dezvoltării agriculturii şi a industriilor prelucrătoare.

Partidului Ecologist Român îşi propune să transforme treptat atât comportamentul politic şi instituţional cât şi cel individual în direcţia înţelegerii responsabilităţii pe care fiecare instituţie, organizaţie, firmă sau cetăţean o au faţă de ceea ce este şi ceea ce înseamnă România pentru fiecare dintre noi ca şi pentru fiecare dintre copiii şi copiii copiilor noştri.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj