Connect with us

LIGA a II-a

Competiţiile de minifotbal nu se pot relua

Din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, competiţiile de minifotbal rămân în stare de suspendare, iar şansele ca acest sezon să se mai poată relua sunt tot mai mici. Deocamdată, Federaţia mai are speranţe, astfel că termenul de finalizare a competiţiilor locale a rămas 30 august


Sunt deja patru luni de când minifotbalul nu se mai joacă în România, în mod organizat, din cauza pandemiei de coronavirus. Toate competiţiile au fost suspendate, dar au fost speranţe că întrecerile se vor relua începând cu luna iulie.

Datele problemei s-au schimbat, având în vedere situaţia actuală privind răspândirea virusului COVID-18, precum şi normele emise de autorităţile guvernamentale, astfel că nici de la 1 iulie nu s-a putut vorbi de o repornire a competiţiilor.

Situaţia nu s-a îmbunătăţit nici la două săptămâni distanţă, ba din contră, pandemia a intrat pe o pantă ascendentă în ce priveşte numărul infectărilor. În aceste condiţii nu s-a luat nicio măsură de relaxare începând cu 15 iulie, iar evident că nici minifotbalul nu îşi poate relua activitatea.

Deocamdată, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Minifotbal nu ia în considerare îngheţarea sau suspendarea actualului sezon şi nici anularea competiţiilor naţionale din 2020.

Federaţia urmează să stabilească organizarea, locul şi data desfăşurării acestor competiţii, în funcţie de momentul în care legile şi normele de prevenţie, emise de autorităţi, vor permite reluarea competiţiilor locale şi naţionale.

Comitetul Executiv al Federației a stabilit data de 30 august ca fiind termenul limită până la care organizatorii locali pot anunţa ierarhia finală a competiţiilor locale pe le organizează.

Organizatorii locali sunt cei care vor decide modalităţile de finalizare a întrecerilor pe care le organizează, având autoritatea de a decide cele mai bune soluţii privind stabilirea modului de finalizare a competiţiilor pe care le organizează, sub egida FMR.

“Dacă nu s-au anunţat măsuri de relaxare, competiţiile de minifotbal rămân în stare de suspendare. Nu ştim ce va fi, fiindcă lucrurile se schimbă de la o săptămână la alta. Din păcate, situaţia s-a schimbat în mai rău şi nu putem şti când vom putea să ne reluăm activitatea. Vom mai aştepta două săptămâni”.

Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA a II-a