Connect with us

DIVERSE

HC Zalău a pierdut procesul cu Primăria pentru o datorie de 20.000 de lei


Clubul condus de Gheorghe Tadici a pierdut procesul prin care încerca să scape de plata taxei pe clădiri ce îi este imputată de aministraţia municipiului


Handbal Club Zalău a pierdut procesul deschis împotriva Primăriei Zalău. Pe 26 iunie, magistraţii Tribunalului Sălaj au decis să respingă cererea de chemare în judecată intentată de clubul lui Tadici împotriva instituţiei care adminsitrează oraşul.

“Respinge ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul H. C. Z., în contradictoriu cu pârâtul P. M. Z. Ia act că nu au fost solicitate cheltuieli de judecată”, se arată în minuta deciziei Tribunalului Sălaj.

La începutul acestui an, pe 14 februarie, Handbal Club Zalău a a depus o acţiune în instanţă împotriva Primăriei Zalău şi a primarului oraşului.

Concret, Handbal Club Zalău a vrut desfiinţarea Dispoziţiei numărul 77 din 20 ianuarie 2020 emisă de primarul municipiului.

Contactaţi de reporterii ziarului Sportul Sălăjean, reprezentanţii Primăriei Zalău au susţinut că este vorba de o datorie pe care echipa de handbal o are faţă de instituţia condusă de Ionel Ciunt. Prin acest proces, formaţia de handbal a încercat să scape basma curată de suma datorată.

Povestea începe în anul 2014, când HC Zalău a închiriat de la Consiliul Judeţean Sălaj două clădiri situate în oraşul Zalău. Deşi clădirile sunt ale Consiliului Judeţean Sălaj, dreptul de folosinţă este al echipei de handbal, care, conform Codului Fiscal, trebuia să achite taxele ce revin unui astfel de contract.

Însă, echipa de handbal nu a achitat niciun leu, iar datoria calculată de Primăria Zalău se ridică la suma de 20.000 de lei. Anul acesta, cei de la Primăria Zalău au reuşit să convină un plan de plată cu cei de la HC Zalău. Planul prevede plata datoriei de 20.000 de lei în rate, până în acest moment echipa manageriată de Tadici plătind suma de 2.700 de lei. Prin acest dosar în instanţă însă, Tadici a sperat să scape de această datorie şi să nu o mai achite.

Trebuie să specificăm că echipa de handbal are contract de închiriere şi cu Primăria Zalău pentru un apartament unde este cazată o handbalistă şi pentru Sala Sporturilor. Pentru cele două clădiri, HC Zalău a primit scutire de la plata taxelor din partea Primăriei.

Mai mult, reprezentanţii Primăriei Zalău susţin că echipa de handbal putea primi scutire şi pentru taxele ce revin clădirilor închiriate de la Consiliul Judeţean Sălaj, însă echipa condusă de Gheorghe Tadici nu a solicitat acest lucru. Dacă exista o solicitare în acest caz, Primăria oferea de la bun început o scutire.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE