Connect with us

Ştiri din Sălaj

Hotelul Porolissum din Zalău se “schimbă la faţă”


Vândută pentru un milion de euro în 2019, clădirea a intrat de curând într-un amplu proces de reabilitare


Hotelul Porolissum din centrul Zalăului a intrat de curând într-un proces de reabilitare. Hotelul se va schimba la faţă, va fi unul modern şi foarte primitor pentru oaspeţi. Mai mult, se va extinde şi restaurantul unităţii hoteliere, şi se va amenaja şi o cafenea, conform datelor obţinute de la Primăria Municipiului Zalău.

Unitatea de cazare a fost vândută anul trecut, după ce a fost scos la licitaţie, el aflându-se în proprietatea Vidalis SRL, firmă deţinută de Lia Stanca.

Hotelul a fost vândut pentru suma de un milion de euro, iar noii proprietari şi-au intrat deplin în drepturi la 1 septembrie 2019.

Hotelul Porolissum are o istorie de 40 de ani. A fost construit în perioada 1972 – 1974 si inaugurat oficial pe 10 septembrie 1974.  Pâna în anul 1990, Hotel Porolissum a fost parte integranta din Oficiul Judetean de Turism Salaj, subordonat Ministerului Turismului.

Cea mai prolifica activitate a hotelului s-a derulat în intervalul 1983 – 1985, când i s-a decernat locul I într-o competitie nationala privind gradul de ocupare hoteliera. Cu aceasta ocazie a primit vizita ministrului turismului din acea vreme.

Famiala Stanca a cumparat Hotelul Porolissum si Baile Boghis în 2006, dupa care le-a trecut printr-un proces de reabilitare integrala.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj