Connect with us

Ştiri din Sălaj

Poliția Română, mesaj DUR pentru conducătorii de autoturisme cu volan pe dreapta, după tragedia din Ip


Reprezentanții Poliției Române au ieșit public cu un mesaj în care le recomandă tuturor posesorilor de autovehicule cu volan pe dreapta, să-l mute pe stânga, pentru a evita o catastrofă ca cea din Ip, unde patru persoane au murit


Poliția Română susține că 5 stele pentru o mașină la siguranța rutieră sună bine, dar asta nu însemnă siguranță în orice condiții…mai ales la viteze mari sau atunci când volanul este pe partea dreaptă.

Poliția a anexat o fotografie la comentariul lor de pe rețelele de socialiyare și a susținut că așa arată o mașină cu volanul pe dreapta, care a provocat un accident rutier pentru că a intrat pe contrasens, fără vizibilitate suficientă, când a vrut să depășească. (imaginea este realizată noaptea trecută, în Sălaj)

Acest tip de autovehicul asigură o vizibilitate redusă în cazul depășirilor, șoferul trebuind să pătrundă pe contrasens mai mult decât ar fi nevoie în cazul autovehiculelor cu volanul pe partea stângă.

Iar situația devine și mai riscantă pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile (ceață, ploaie, ninsoare).

În prezent, în conformitate cu prevederile directivei referitoare la omologarea vehiculelor rutiere și a principiilor privind libera circulație a mărfurilor în cadrul Uniunii Europene, statele membre nu pot interzice înmatricularea vehiculelor care au fost omologate comunitar de un alt stat membru.

Până la modificarea legislației sau ieșirea din UE a unor state în care autovehiculele au volanul pe partea dreaptă, recomandăm mutarea postului de conducere pe partea stângă și asigurarea celorlalte norme tehnice de admitere în circulație.

Deși un autoturism cu volan pe dreapta poate părea o alegere economică la început, costurile unui accident rutier produs din cauza lipsei de vizibilitate sunt mult mai mari.

Alege viața!

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj