Connect with us

Ştiri din Sălaj

VIDEO. Au început lucrările de asfaltare în sătucul Dolu


Străzile şi uliţele din micuţul sat din comuna Zimbor vor fi asfaltate, la fel cum va fi asfaltată şi legătura de aproximativ 3 kilometri dintre Dolu şi Sîncrau Almaşului, ce face legătura cu Drumul European E81. S-a turnat deja primul strat de asfalt pe o porţiune de 2,5 kilometri şi în aceste zile se turnează şi al doilea strat


Dolu, un sat micuţ cu o comunitate inimoasă ce face parte din comuna Zimbor.

În prezent, în acest sătuc trăiesc mai puţin de 60 de suflete care aveau o mare nemulţumire legată de infrastructura rutieră.

Mai exact, despre faptul că drumul ce făcea legătura dintre Dolu şi centrul comunal era impracticabil. Astfel, pentru a ajunge la Zimbor, locuitorii din Dolu erau obligați să ocolească prin Sâncraiu Almaşului pentru a ajunge la destinaţie.

Ei bine, administraţia locală a ţinut cont de dorinţele acestora şi drumul a fost asfaltat anul trecut, astfel că în 5 minute se poate parcurge distanţa dintre Zimbor şi Dolu.

Se asfaltează străzile şi uliţele din Dolu

Primăria nu s-a oprit aici cu proiectele ce vizează micuţul sătuc din comună şi a reuşit să obţină finanţare pe PNDL II pentru ca toate străzile şi uliţele din Dolu să fie asfaltate.

Recent, după atâta aşteptare, asfaltul a ajuns şi la Dolu. Lucrările de asfaltare au început în zilele trecute şi până în prezent s-a asfaltat o porţiune de aproximativ 2,5 kilometri.

Acest aspect chiar a reprezentat un moment emoţionant pentru cetăţenii din Dolu, iar un localnic chiar a izbucnit în plâns, spre surprinderea şi aprecierea primarului Gabriel Mureşan.

“Vineri au început lucrările de asfaltare de la Dolu şi am rămas impresionat de reacţia unui localnic. Un bărbat cam pe la 60 de ani a început să plângă şi nici nu am mai putut sta de vorbă cu el. M-a marcat”, spune Gabriel Mureşan.

Vezi AICI video cu lucrările de asfaltare

Sătucul din Zimbor va fi legat direct cu Drumul European E81

Va fi asfaltată şi oporţiune de aproximativ 3 kilometri ce face legătura între sătucul din comuna Zimbor şi Drumul European E 81.

S-a turnat deja primul strat de asfalt pe această porţiune ce face legătura cu Sâncraiu Almaşului şi mai apoicu Drumul European.

Dacă şi vremea va permite, lucrările ar putea fi gata până la mijlocul lunii iulie.


“În zilele acestea se toarnă şi stratul al doilea de asfalt pentru acea porţiune şi mai rămâne doar satul. Până la mijlocul lunii iulie, lucrările de asfaltare ar putea fi gata, trebuie doar să fie vreme bună, astfel încât să se poată efectua lucrările”.

Gabriel Mureşan – primarul comunei Zimbor


 

 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj