Connect with us

Ştiri din Sălaj

Fata procurorului-şef al DNA a obţinut ZECE la BAC după contestaţii. Nota iniţială a fost 7,45


Elevă a Colegiului Naţional “Silvania” din Zalău, tânăra a fost notată cu 7,45 la Limba şi Literatura Română. După contestaţii însă, tânăra a primit nota 10 la Examenul de Bacalaureat – proba la Limba Română


Tânăra Ruxandra Bologa a trăit cinci zile într-un stres enorm, deoarece media de la Examenul de Bacalaureat era şi media de admitere la facultatea pe care vrea să o urmeze – Drept.

Imediat după afişarea rezultatelor, tânăra – nimeni alta decât fata procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – a avut un şoc. Ea a fost notată cu 7,45 la Limba Română, cea mai slabă notă din clasa ei – filologie la Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău. Celelate note ale tinerei au fost 9,85 la Istorie şi 10 la Geografie.

Eleva a depus însă contestaţie, iar nota acesteia acordată de a doua comisie a fost 10! Astfel, tânăra are media la Bacalaureat 9,95, aproape de perfecţiune.

Lucrarea iniţială a fost corectată la un centru din judeţul Satu Mare, iar contestaţia a fost corectată în judeţul Cluj. Surse din învăţământ ne-au declarat că acea comisie care a corectat greşit lucrarea ar putea fi trasă la răspundere şi cel puţin un an de zile să nu mai aibă dreptul să corecteze lucrări, practic, să se joace cu destinul elevilor.

Procurorul-şef al DNA – Crin Bologa – se poate lăuda cu Ruxandra, asta deoarece fiica acestuia a avut rezultate notabile în timpul liceului.

Tânăra a obţinut un premiu la Olimpiada Naţională de Tehnologie a Informaţiei (TIC) în clasa a IX-a. Mai apoi,  anul acesta, ea trebuia să reprezinte Sălajul la Olimpiada Naţională de Limbă Engleză, însă concursul nu a mai avut loc din cauza pandemiei de coronavirus.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj