Connect with us

Ştiri din Sălaj

Ce spune PNL Sălaj despre plecarea celor patru primari de la PSD


Cei patru primari nu au venit la PNL, doar că vor fi susţinuţi la alegeri de liberali. Până la urmă, a fost decizia lor, poate nu s-au mai regăsit în PSD şi au decis să vină lângă partidul nostru”, a precizat Paul Maghiu – purtătorul de cuvânt la PNL Sălaj


Lovitură sub centură. PNL Sălaj a reuşit azi să “rupă” un segment destul de important din tabăra adversă. După mai multe negocieri, nu mai puţin de patru primari “pesedişti” au părăsit partidul şi vor face jocurile pentru liberali în perspectiva alegerilor locale ce se apropie cu paşi mari.

Până la această oră, nu se ştie oficial care ar fi motivele pentru care cei patru au schimbat “tricourile” şi terenurile. Pe surse, am aflat că primarii au luat această decizie după mai mulţi factori, precum promisiunile venite de la PNL în ce priveşte finanţarea unor proiecte de investiţii, dar şi unele neînţelegeri cu unii lideri ai organizaţiei.

Ioan Eugen Terec (primarul comunei Creaca), Alexandru Spătar (Gârbou), Mircea Pop (Cuzăplac) şi Nicolae Albert (Fildu de Jos) au părăsit “corabia” PSD-ului şi vor intra în lupta pentru un nou mandat de primar ca şi independenţi. Cu toţii, vor fi însă susţinuţi de PNL.

Lucian Bode e sigur că PNL va câştiga Consiliul Județean Sălaj și majoritatea primăriilor din județ!

La aflarea veştii, Ionel Ciunt – preşedintele PSD Sălaj – a precizat: “Eu cred în oameni cinstiţi. Cei care i-au racolat au jucat cartea ca nişte şarlatani”.

De cealaltă parte, reprezentanţii PNL Sălaj nu s-au grăbit să spună prea multe despre lovitura dată adversarilor politici.

“Cei patru primari nu au venit la PNL, doar că vor fi susţinuţi la alegeri de liberali. Nu ştiu prea multe, deoarece nu am participat la negocieri. Până la urmă, a fost decizia lor, poate nu s-au mai regăsit în PSD şi au decis să vină lângă partidul nostru. La alegerile locale, ei vor candida ca şi independenţi”, a spus Paul Maghiu – purtătorul de cuvânt al PNL Sălaj, cel care e şi vicepreşedintele organizaţiei judeţene, pentru Ştirile din Sălaj.

PNL Sălaj a venit în cursul zilei de azi şi cu o informare pe pagina oficială de Facebook, aşa mai… soft, în care a fost strecurată şi informaţia despre susţinerea celor patru primari.

“Colegiul Director Județean al Partidului Național Liberal (PNL) Sălaj, întrunit în ședință azi, 4 iulie 2020, a validat candidaturile a 51 de candidați pentru funcția de primar. În cinci comune – Fildu de Jos, Cuzăplac, Gârbou, Creaca și Bocșa – vor fi susținuți candidați independenți ( fosți și actuali primari), iar în comunele Crasna, Șamșud, Camăr și Boghiș, PNL Sălaj va depune liste doar pentru Consiliul Local. În cazul candidatului pentru Primăria Zalău, PNL va susține candidatul desemnat de USR – PLUS, iar partenerii de la USR – PLUS îl vor sprijini pe Dinu Iancu Sălăjanu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean”, se arată în comunicatul PNL.

Tot în aceeaşi informare, am regăsit şi o declaraţie plină de optimism a liderului “liberal” din judeţ.

“Proiectul <Sălajul Liberal 2020> va deveni realitate la finele lunii septembrie, când vom câștiga președinția Consiliului Județean Sălaj și majoritatea primăriilor din județ”, a declarat Lucian Bode – președintele PNL Sălaj.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj