Connect with us

Ştiri din Sălaj

Trotuare betonate la Chieşd


Lucrarea face parte din cadrul proiectului de extindere al reţelei de apă şi canalizare, proiect care în această toamnă ar trebui finalizat


Sub buna administraţie condusă de primarul Leontin Chiş, comuna Chieşd s-a dezvoltat în ultimii ani şi se poate mândri cu faptul că are toate străzile şi uliţele asfaltate. S-au mai finalizat şi alte proiecte care au sporit confortul cetăţenilor.

Unul dintre proiectele mari care se află pe final este cel de extindere al reţelei de apă şi canalizare.

Proiectul a primit finanţare prin PNDL II, iar lucrările au început în anul 2017, iar în toamna aceasta proiectul ar trebui să fie finalizat.

În acest sens se lucrează în această perioadă la betonarea trotuarelor.

Este vorba despre o porţiune din centrul comunal, din centrul localităţii, spre păşunea Firpod, acolo unde se află şi terenul de fotbal unde evoluează echipa locală, AS Chieşd.

“Se betonează trotuare în comuna Chieşd. În aceste zile, pe lângă Drumul Judeţean se construieşte un trotuar ce duce până la ieşirea din centrul comunal, către păşunea Firpod. Lucrările fac parte din proiectul de extindere a reţelelor de apă şi canalizare. Lucrările de modernizare a comunei continuă, atât cu bani de la bugetul local,cât şi cu fonduri guvernamentale şi europene”, a spus Leontin Chiş – primarul comunei Chieşd

Totodată, pentru ca acest proiect să poată fi finalizat, trebuie ridicate şi capacele la căminele de vizitare, astfel încât să fie la cota potrivită.

Lucrările sunt în grafic, iar valoarea proiectului este de aproximativ 9,6 milioane de lei.

Să spunem faptul că pe lângă acest proiect, comuna Chieşd mai este inclusă într-un proiect de apă şi canalizare ce a fost început cu comuna Bocşa în anul 2007.

“Se lucrează şi la acest proiect, dar comuna Bocşa este cea care coordonează lucrările. Cred că şi respectivul proiect va fi finalizat cel târziu în primăvara anului următor”, a menţionat primarul.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj