Connect with us

FOTBAL

Rapid Zimbor, Cetatea Buciumi şi ACS Bănişor-Peceiu, câştigătoarele din Liga a V-a

Cele trei echipe beneficiază de deciziile Comitetului Executiv al AJF Sălaj şi astfel se încununează câştigătoarele Serilor Est, Centru şi Vest. Dintre acestea, doar Rapid Zimbor şi-a manifestat intenţia oficial de a promova în Liga a IV-a. Există dorinţă şi la echipa din Peceiu


Recent a avut loc şedinţa Comitetului Executiv al AJF Sălaj în care s-a decis soarta campionatelor de fotbal din Sălaj.

Astfel, pentru Liga a IV-a s-a optat pentru un duel tur – retur între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou. Va reveni în prim-plan şi Cupa României, competiţiei care a ajuns la faza semifinalelor.

De altfel, această competiţie va reveni în prima parte a lunii iulie, desigur, dacă va fi posibil acest lucru şi nu vor fi alte interdicţii.

Însă, în ceea ce priveşte Liga a V-a, în unanimitate de voturi s-a optat pentru îngheţarea campionatelor. În acest sezon, ultimul eşalon din Sălaj a fost structurat în trei serii, Est, Centru şi Vest.

“A fost hotărârea Comitetului Executiv care a votat în unanimitate. Bogar Horaţiu a lipsit motivat, însă a fost consultat telefonic şi toată lumea a fost de acord cu îngheţarea campionatului la Liga a V-a. Ne-am dorit ca pentru echipe să fie şi meritul sportiv oglindit cât mai pregnant în luarea deciziei”, ne-a declarat Leontin Moga, secretarul AJF Sălaj.

În urma acestei decizii, echipele care beneficiază cel mai mult sunt cele aflate pe primul loc înainte de întreruperea campionatului. Astfel, Rapid Zimbor în Seria Est, Cetatea Buciumi în Seria Centru şi ACS Bănişor-Peceiu în Seria Vest sunt echipele câştigătoare din acest sezon al Ligii a V-a.

Dintre acestea, Rapid Zimbor şi-a manifestat intenţia de a promova în Liga a IV-a, mai ales că în curând se vor finaliza şi lucrările la vestiare, astfel că Baza Sportivă din Zimbor va putea găzdui meciuri din cel de-al patrulea eşalon.

Din Seria Est, şi-a depus o cerere de înscriere în Liga a IV-a şi CS Hida. Gruparea condusă de Cornel Onaţ a terminat pe locul 3 sezonul, la două puncte în spatele liderului Rapid Zimbor.

Din Seria Centru, echipa câştigătoare nu şi-a manifestat intenţia de a promova, în timp ce din Seria Vest, ACS Bănişor-Peceiu şi-ar dori să intre în Liga a IV-a, însă doar dacă va avea şi sprijin financiar.

Însă, din Seria Vest şi-au manifestat intenţia de promovare şi dispun de toate resursele necesare alte două formaţii, Venus Giurtelec şi Inter Cizer, adică echipele de pe locurile 2 şi 3.

Cert este faptul că din sezonul viitor se doreşte revenirea la formatul cu 14 echipe în Liga a IV-a, astfel că toate cele patru echipe ar putea face pasul către eşalonul superior.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla, cert este faptul că la finalul sezonului, echipele câştigătoare ar putea fi şi premiate de AJF Sălaj.

“Până la terminarea sezonului competiţional, înainte de Adunarea Generală, va mai fi un Birou Executiv unde se vor decide mai multe aspecte. Echipele care se află pe primul loc într-o anumită perioadă, au un merit şi pentru asta ar trebui să fie premiate, este un merit sportiv al lor”, a mai spus Leontin Moga.

Dacă totul decurge normal, Adunarea Generală a AJF Sălaj ar urma să aibă loc la data de 14 august. Pentru sezonul viitor se doreşte ca la Liga a V-a să se revină la formatul cu două serii.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL