Connect with us

DIVERSE

Campionatele Regionale de minifotbal ar putea fi schimbate cu jocuri de baraj!


Presaţi şi de timp, cei din conducerea Federaţiei vor trebui să apeleze la un altfel de format a unor întreceri sportive şi din câte se pare Campionatele Regionale nu vor mai avea loc în acestă vară. Acestea ar putea fi înlocuite cu unele meciuri de baraj pentru a putea fi desemnate echipele ce vor fi prezente la Campionatul Naţional


Competiţiile de minifotbal sunt în continuare în stand-by. Deşi se vehicula revenirea la viaţă a acestui sport din 15 iunie, minifotbalul mai trebuie să aştepte până la noi măsuri de relaxare care vor fi anunţate de autorităţi.

Având în vedere pauza forţată de mai bine de trei luni, tot calendarul întrecerilor sportive a fost dat peste cap, astfel că unele competiţii trebuie simplificate pentru a se putea termina la timp.

Federaţia Română de Minifotbal a şi anunţat că până pe data de 9 august trebuie finalizate competiţiile locale, care şi ele vor continua într-un alt format. Şi în Sălaj s-a decis ca în fiecare ligă să se mai joace doar şapte etape, dar şi fazele finale ale Cupei, urmând a fi desemnate echipele prezente la competiţiile naţionale.

Planurile celor de la Federaţia Română de Minifotbal au fost de altfel încurcate, astfel că în a doua parte a lunii august ar urma să aibă loc competiţiile naţionale. Presaţi şi de timp, cei din conducerea Federaţiei vor trebui să apeleze la un altfel de format a unor întreceri sportive şi din câte se pare Campionatele Regionale nu vor mai avea loc în acestă vară. Acestea ar putea fi înlocuite cu unele meciuri de baraj pentru a putea fi desemnate echipele ce vor fi prezente la Campionatul Naţional care ar urma să aibă loc în luna august.

În cel mai pesimist scenariu, Federaţia ar putea renunţa la unele competiţii pe care le avea în plan să le organizeze, tot din cauza timpului prea scurt care va fi la dispoziţie, dar o decizie finală va fi luată după ce autorităţile vor anunţa data la care se pot relua competiţiile pentru amatori, implicit cele de minifotbal.

Doar trei săptămâni va fi la dispoziţie pentru disputarea competiţiilor naţionale, care ar urma să fie finalizate până la data de 1 septembrie, când ar urma să înceapă competiţiile europene.

Conform clasamentului Naţional, Sălajul avea dreptul să trimită trei echipe la Campionatele Regionale, locurile urmând a fi atribuite primelor trei clasate din Superligă. Primul eşalon   este condus de Dia Guard Cipricom, care are un avans de două puncte faţă de Autovip Garden şi cu opt puncte mai mult decât  Dandonia.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in DIVERSE