Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Povestea cascadorului din Zalău care salvează vieţi. A filmat alături de Depardieu şi Jeanne Morreau


A filmat pentru 20 de filme, îşi dă foc, sare de la înălţimi de peste 15 metri, a fost şcolit de maeştrii Szabi Czech şi Paul Fister, şi a renunţat la un contract în Noua Zeelandă pentru a se angaja la Pompieri, unde este unul dintre cei care salvează vieţi la evenimentele grave din Sălaj


La cei 46 de ani ai săi, Alexandru Cristian Macai a trăit viaţa din plin. S-a apcuat de cascadorii în urmă cu 20 de ani, în jurul anului 2000.

Zălăuanul este începând din anul 2006 cadru în Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” Zalău, fiind unul dintre salvatorii de vieţi, alături de colegii săi de la Pompieri şi SMURD.

Acesta a fost şcolit de marii maeştrii ai filmului românesc Szabi Czech şi Paul Fister. A filamt în peste 20 de filme, cel mai improtant şi cunoscut fiind Regii Blestemaţi unde a filmat alături de Depardieu şi Jeanne Morreau. Filmul încă se difuzează de TVR 1. A mai jucat şi în alte producţii, majoritatea româno-franceze.

Trebuia să filmeze şi în Candele de Zăpadă, ultimul film al lui Sergiu Nicolaescu, însă din păcate maestrul s-a stins din viaţă înainte de a duce proiectul la bun sfârşit.

Cristian Macai s-a specializat pe foc, în general, în cascade, acesta apare dându-şi foc. Îi plac însă foarte mult şi căderile de la înălţime, cea mai mare altitudine de la care s-a aruncat în gol fiind 20 de metri, dar şi cascadele mecanizate, cu maşini care explodează sau sunt în flăcări.

Este şi scafandru propfesionist, având atestate la P.A.D.I şi N.A.U.I, două dintre cele mai cunoscute ierarhii de scafandrii din Statele Unite ale Americii.

În anul 2006 a avut o ofertă de a pleca la filmări în Noua Zeelandă însă a preferat să rămână în Zalău, oraşul său natal.

“În general e vorba de plăcere, faci totul din plăcere. Iubesc ceea ce fac şi asta ce cel mai important. Nu am frică de foc, pentru că ştiu cum poate fi controlat”, ne-a mărturisit Cristian Macai.

loading...
loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj