Connect with us

DIVERSE

Un nou sport se poate practica la Baza Sportivă Onix! 

Teqball-ul, sportul care îl are ca şi ambasador pe fostul mare fotbalist al Braziliei – Ronaldinho – va putea fi practicat şi la Zalău, la baza sportivă Onix unde s-a achiziţionat o masă, care va fi pusă la dispoziţia celor dornici de mişcare şi care vor să încerce o nouă experienţă


Iubitorii de mişcare vor avea parte de o surpriză, la Baza Sportivă Onix, acolo unde se va putea practica un nou sport începând din această vară.

Teqball-ul sportul care îl are ca şi ambasador pe fostul mare fotbalist al Braziliei – Ronaldinho – a ajuns şi în Zalău, la Baza Sportivă Onix, unde s-a achiziţionat o masă care va fi pusă la dispoziţia celor dorinici de mişcare şi care doresc să încerce o nouă experienţă într-un nou sport atractiv şi spectaculos.

Teqball-ul este sportul ce a prins de puţin timp viaţă, dar se bucură de o ascensiune rapidă.  Se joacă pe o masă curbată, combinând elemente de fotbal şi tenis de masă. Jucătorii lovesc o minge de fotbal cu orice parte a corpului, cu excepţia braţelor şi a mâinilor. Jocul se caracterizează prin distracţie, fair-play, mişcare, exersarea rezistenţei, a vitezei, a coordonării şi a preciziei.

Chiar dacă la început a fost practicat doar de jucătorii profesionişti de fotbal, acum îl practică şi jucătorii amatori şi toţi cei care doresc să iţi dezvolte abilităţile tehnice, concentrarea si rezistenţa la efort.  Jocul poate fi descris ca un joc de tenis de picior pe o masă de ping pong curbată, unde se poate anticipa viteza, imprevizibilitatea, într-un joc solicitant, plin de spectaculozitatea. Fileul solid asigură un joc fără întreruperi.

Structura mesei de teqball şi regulile de joc nu permit norocului să îşi facă loc, jucătorii trebuind să se bazeze doar pe skill-urile şi abilitătile lor. Teqball-ul este un joc de competiţie dar şi de echipă, iar varietatea de reguli şi jocuri fac din acest sport, unul schimbător, putând fi jucat de oricine, indiferent de vârstă, gen sau abilitaţi fizice.

Potrivit regulamentului oficial, fiecare jucător poate atinge mingea de maxim trei ori, dar nu poate atinge mingea de două ori consecutiv cu aceeaşi parte a corpului. Se poate juca 1 – 1 sau 2 – 2, iar când e jucat pe echipe, coechipierii sunt obligaţi să paseze între ei de fiecare dată.

Poate fi jucat de două, patru sau mai multe persoane, iar în timpul jocului, jucatorii nu au voie să atingă nici masa şi nici adversarul.

Un meci se încheie atunci când un jucător sau o echipă câştigă trei seturi.

Fiecare set este jucat până ce un jucător  sau o echipă atinge 20 de puncte. Fiecare jucător sau echipă are dreptul la două încercări de a realiza o servă. Jucătorii schimbă serva după fiecare 4 puncte. Fiecare jucator sau echipă trebuie să returneze mingea dupa maximum 3 atingeri cu orice parte a corpului, cu exceptia braţelor şi mâinilor.

În jocul dublu, fiecare echipă are maximum 3 atingeri, totuşi membrii echipei trebuie să paseze cel puţin o dată între ei.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE