Connect with us

FOTBAL

Ce şansă: Campioana Sălajului are parte de un baraj accesibil pentru Liga a III-a!

În urma tragerii la sorţi organizată de FRF, echipa ce va câştiga Liga a IV-a Sălaj se va duela într-un minit-turneu cu campioanele din Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Într-un astfel de turneu, şansele campioanei Sălajului sunt mult mai mari faţă de cum ar fi fost dacă în calea sălăjenilor era CAO Oradea sau campioanele din Satu Mare şi Cluj


Mai în glumă mai în serios, fotbalul sălăjean a primit câteva veşti bune pe fondul pandemiei de coronavirus. În primul rând, SCM Zalău s-a salvat de la retrogradare, în urma deciziei Federaţiei Române de Fotbal de a îngheţa campionatul Ligii a III-a, astfel că nicio echipă nu a mai retrogradat.

Cei de la FRF au decis să schimbe şi sistemul de promovare în Liga a III-a, iar barajul dintre campioana Sălajului şi campioana din Bihor nu va mai avea loc aşa cum s-a stabilit iniţial la tragerea la sorţi din luna februarie.

FRF a decis să schimbe modul de organizare, urmând să aibă loc mini-turnee de baraj, între reprezentantele a trei judeţe, la finalul cărora, prima clasată să obţină promovarea în Liga a III-a, dar vor fi şi maxim şapte locuri disponibile pentru accederea în eşalonul superior, pentru echipele aflate pe locurile doi în mini turneele de promovare.

Sălajul dă piept campioanelor din Maramurşe şi Bistriţa-Năsăud! În prima etapă, campioana Sălajului va sta

Vinerea trecută, la sediul FRF a fost organizată tragerea la sorţi a turneelor de promovare, Sălajul fiind tot în regiunea Nord-Vest, alături de judeţele Maramureş, Satu Mare, Bihor, Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Tragerea la sorţi a fost una norocoasă pentru fotbalul mic din Sălaj, deoarece s-au evitat adversari dificili precum CAO Oradea, reprezentanta Clujului şi a judeţului Satu Mare.

În urma tragerii la sorţi, campioana din judeţul Sălaj se va duela cu campioanele din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, practic judeţele de unde provin cele mai accesibile echipe.

Aceste turnee de promovare vor avea loc în perioada 1 – 9 august, pe teren neutru, iar potrivit oridinii disputării jocurilor, campioana Sălajului va sta în prima etapă, în care se vor întâlni reprezentantele judeţelor Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

În etapa a II-a programată la mijloc de săptămână, campioana Sălajului va întâlni campioana din Bistriţa-Năsăud, iar în etapa a III-a, este programat duelul dintre Sălaj – Maramureş.

Până la barajul de promovare care ar urma să aibă loc la început de august, urmează se se afle cu exactitate care vor fi echipele ce vor participa la acest mini-turneu.

În Sălaj, campioana se va decide după o finală în “dublă” manşă între Rapid Jibou şi Sportul Şimleu, programată să se joace pe 18, respectiv 25 iulie.

În Maramureş, deocamdată nu s-a decis modalitatea de desemnare a campioanei. În judeţul vecin, Liga a IV-a este structurată în două serii.

CSM Sighetu Marmaţiei domină Seria Nord, având cu 5 puncte mai mult, dar şi un meci mai puţin disputat decât următoarea clasată, ACS Recolta Săliştea de Sus. Seria Sud este dominată de Progresul Şomcuta Mare, care are cu şapte puncte mai mult faţă de echipa de pe locul 2, FC Lăpuşul Târgu Lăpuş.

În Bistriţa-Năsăud, campionatul Ligii a IV-a are tot două serii. În Seria Nord, pe locul 1 se află Silvicultorul Maieru cu 28 de puncte, urmată în clasament de ACS Heniu Leşu cu 27 de puncte. În Sud, Progresul Năsăud se află pe primul loc cu 24 de puncte, urmată în clasament de Atletico Monor cu 21 de puncte.


Ordinea meciurilor va fi următoarea:

Etapa 1: Bistriţa-Năsăud – Maramureş

Etapa 2: Sălaj – Bistriţa-Năsăud

Etapa 3: Maramureş – Sălaj


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL