Connect with us

Ştiri din Sălaj

Situația rezultatelor înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională


Biroul de presă al ISJ Sălaj anunță că, înainte de contestații, dintre cei 1.847 candidați prezenți, 1.420 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), ceea ce înseamnă un procent de  76,88%


Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 2 – 27 iunie 2020.

Conform, Biroului de presă al ISJ Sălaj, în județul Sălaj, situația statistică generală arată că dintre cei 1.847 candidați prezenți, 1.420 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76,88% .

Dintre aceștia, 6 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece): 4 de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, 1 de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău și 1 de la Școala Gimnazială Preoteasa.

Rata de participare a fost de 91,48%: 1.847 candidați prezenți, dintr-un total de 2019 elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 1520 candidați ( 82,12%), iar 67 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 1289 candidați (69,71%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 16 candidați  au obținut nota 10 (zece).

La limba și literatura maternă, 349 candidați (din 361 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5 (96,68%), iar 4 candidați au obținut nota 10(zece).

Nu s-au semnalat tentative de fraudă.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice

. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj