Connect with us

Ştiri din Sălaj

Povestea de viață a unui zălăuan care a ajuns un investitor de succes în Statele Unite ale Americii


Americanii cu averi de peste 3 milioane de dolari își lasă banii în grija tânărului zălăuan, care îi investește mai departe pentru a asigura profit. Pentru a găsi rețeta succesului a bătut la ușile celor mai mari bănci de pe Wall Street însă a fost dat afară de agenții de securitate care au râs de el. A găsit însă în timp cheia succesului, iar acum are patru proeicte mari inclusiv în România


Tim Marian este consultant financiar la Morgan Stanley în Atlanta, Statele Unite ale Americii. Are 30 de ani și vine destul de des în România, pentru că este îndrăgostit de satul copilăriei sale – Jac, comuna Creaca.

Clienții săi din Statele Unite au peste 3 milioane de dolari în numerar (cash) sau în active investibile, iar el este cel care îi ajută să le gestioneze.

Tim Marian a plecat din România în anul 1991, pe când avea doar un an. Atunci familia lui s-a mutat din Zalău la Londra. În anul 1992 s-a mutat iar din Londra la New York. Aici a locuit până în anul 2011 când a decis să se mute în Atlanta, unde locuiește și în prezent.

Totuși, tânărul vine destul de des acasă, de două sau trei ori pe an, dar după ce trece pandemia își dorește să vină constant de patru ori în România.

Când a intrat în domeniul financiar nu știa nimic despre piață, mai ales despre Forex, piața internațională de schimb valutar în care participanții câștigă din diferența de curs valutar. A studiat fenomenul, iar apoi și-a dat seama că el chiar își dorește să lucreze în domeniul financiar. Între timp a obținut și diploma de absolvire la Queens College în New York .

Și-a dat seama însă, după ce a termiant studiile, că nu are nicio șansă să fie chemat la un interviu dacă aplică pe portalul de resurse umane al vreunei firme așa că a decis să meargă personal la cele mai mari bănci de investiții și să bată singur la uși.

„M-am îmbrăcat la costum şi am căutat adresele celor mai mari bănci de investiţii şi firme din New York. M-am dus pe Wall Street şi Park Avenue şi am început să bat la uşi. M-am gândit că, dacă am noroc, va vorbi cineva cu mine câteva minute. Nicio şansă, m-am dus la patru dintre cele mai mari firme şi trei dintre ele nici nu au vrut să vorbească cu mine”, povestește acesta.

Nu s-a dat bătut și a încercat să caute un loc de muncă la firmele mici din domeniu, însă și de această dată a fost ignorat sau scos afară de către agenții de securitate. A plecat din New York alături de fratele său și s-a mutat în Atlanta. Din păcate pentru el, a rămas singur, deoarece fratele lui s-a întors în România. Rămas singur, fără bani și fără să cunoască pe cineva și-a dat seama că poate face un singur lucru – să-și caute de muncă.

A fost la fel ca în New York, respins și iar respins. Șansa lui a fost să ajungă la sediul Merrill Lynch din Atlanta, unde a primit cinci minute din partea șefului. Când a ieșit însă, și-a sunat soția plângând, frustrat și fără nicio viziune.

Miracolul s-a întâmplat însă, iar la scurt timp, cei de la această companie au revenit cu un telefon în care i se oferea un loc de muncă. Acela a fost momentul care i-a schimbat viața.

Tim a petrecut aproximativ patru ani la Merrill Lynch, apoi a fost recrutat de JPMorgan, unde a stat aproape trei ani şi a devenit Certified Financial Planner (studii la Universitatea Emory) şi Certified Investment Management Analyst (studii la Yale School of Management).

Tim Marian susține că cea mai mare satisfacție a meseriei sale este reprezentată de faptul că lucrează cu oamenii.

Tânărul zălăuan lucrează și la patru proiecte foarte importante. Proiectul pus pe picioare de el prevede un fond de investiții pentru Institutul Teologic Baptist din București.

Mai sprijină Școala Rut, o formă de învățământ pentru copiii rromi din Ferentari. Este implicat și în proiectul Hannah Africa, unde un grup din Cluj lucrează cu copiii din Uganda care au fost afectați de război. Mai mult, este chemat la București destul de des pentru a vorbi cu studenții din domeniu.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj