Connect with us

ATLETISM

Aşteptarea va lua sfârşit. Bazele sportive din Zalău îşi redeschid porţile

De la începutul săptămânii viitoare, Stadionul Municipal, Baza de Tenis şi Sala Sporturilor îşi redeschid porţile după ce au fost închise pe perioada pandemiei de coronavirus


Veşti importante în această săptămână pentru practicanţii sportului din Sălaj. Timp de mai bine de trei luni de zile, Stadionul Municipal, Baza de Tenis şi Sala Sporturilor  au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Sportivii nu au putut relua pregătirile şi toată lumea se întreba când se vor redeschide aceste baze aflate în subordinea Primăriei Zalău.

Pentru a putea fi redeschise exista şi un protocol greu de respectat, însă autorităţile locale au făcut eforturi mari pentru a deschide din nou „casele” sportivilor de performanţă şi nu numai. Astfel, după atâtea săptămâni de pauză, a venit în această săptămână şi vestea mult aşteptată, data la care se redeschid bazele sportive.

Alexandru Pura, directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei municipiului Zalău ne-a informat că atât Stadionul Municipal, cât şi Baza de Tenis şi Sala Sporturilor îşi vor redeschide „porţile” începând de luni, 22 iunie.

Primăria face toate pregătirile necesare conform legilor în vigoare şi asigură toate condiţile pentru ca bazele să poată fi redeschise la începutul săptămânii viitoare.

Desigur, sunt câteva reguli care trebuie respectate la intrarea în bază, precum şi în interiorul acestora.

„Se vor achiziţiona acele termoscannere cu ajutorul cărora va fi măsurată temperatură persoanelor care vor intra în incinta bazelor sportive. Totodată, la intrarea în bază va fi şi un preş îmbibat în dezinfectant pentru ca lumea să calce pe le înainte pentru a înlătura microbii. Se vor dezinfecta periodic toate elementele folosite frecvent, cum ar fi mânerele de la uşi sau balustradele. Vom pune în mai multe zone panouri informative cu respectarea acestor reguli contra răspândirii COVID-19”, ne-a spus Alexandru Pura.

La intrarea în fiecare dintre cele trei baze sportive aflate în subordinea Primăriei va fi şi un registru în care vor fi trecute persoanele care intră în bază. Totodată, va fi permis şi accesul la vestiare, precum şi la băi, unde de asemenea se vor afla şi dezinfectante pentru mâini.

Va mai fi şi o cameră special amenajată la fiecare bază sportivă.

„O să fie şi o cameră special amenajată care o să fie închisă, aceasta va fi folosită în cazul în care, doamne fereşte, o persoană prezintă simptome de infectare cu coronavirus şi poate să stea în acea cameră până în momentul în care ajunge salvarea. Sper să nu fie cazul. Trebuie să ajutăm sportivii să se pregătească şi noi facem eforturi să deschidem bazele şi totul să fie aşa cum prevede legislaţia”.

 Alexandru Pura

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM