Connect with us

Ştiri din Sălaj

MĂRTURII. Un medic din Zalău s-a izolat de familie pentru a putea salva vieţile celor infectaţi cu coronavirus


Doctorul pneumolog Amalia Găvriluţ ne-a povestit cum au fost primele clipe când a trebuit să lupte cu pandemia de coronavirus. Aceasta mărturiseşte că s-a izolat de familie pentru a-i proteja şi pentru a putea lupta cu infecţia


Doctorul Amalia Găvriluţ a acceptat, cu greu, să vorbească despre pandemia de coronavirus cu redacţia Ştirile din Sălaj, parte a grupului Sportul Sălăjean.

Tot timpul, doamna doctor a ţinut să precizeze că în linia întâi în lupta cu pandemia de coronavirus nu se află doar ea, ci toată echipa de la spitalele din judeţ. Mai mult aceasta ne-a mărturisit că toţi sălăjenii pot fi consideraţi ca adevăraţi luptători împotriva pandemiei.

Începutul pandemiei a fost o perioadă grea pentru medicii din Sălaj, dar şi pentru Amalia Găvriluţ. Era pregătită, însă nu ştia ce o aşteaptă cu adevărat până la primele cazuri confirmate. A urmat apoi o perioadă în care a stat izolată de familie, tocmai pentru a-i proteja pe membrii acesteia. De atunci, viaţa ei ca medic a însemnat doar mers la spital şi mers acasă. Viaţa socială se duce spre zero. Până şi telefonul i s-a defectat din cauza dezinfectantului.

“Din aprilie de când au fost primele cazuri trăiesc aşa – merg la spital, intru în casă, merg la spital, intru în casă. Orice chestiune de exterior e destul de greu de tolerat.  Acceptăm că asta e meseria noastră, trebuie să ne asumăm şi nu putem fugi! E nedrept să nu stăm acolo şi să nu facem ce avem de făcut. Eram pregătiţi cu tot ce se putea. Toate măsurile le-am îndreptat în timp. Pur şi simplu ne-am izolat de familie, am început să ne facem treaba. Am început să folosim echipamentele, să fim în contact cu toate informaţiile cu acest subiect şi încercam să facem ce e mai corect. Am încercat să adaptăm totul, nu aveam unde pleca pentru că asta e meseria noastră”, ne spune doctoriţa Amalia Găvriluţ pentru Ştirile din Sălaj.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj