Connect with us

Ştiri din Sălaj

Zeci de poliţişti şi procurori, mobilizaţi pentru căutarea unei minore sechestrate


Ieri, 15 iunie, o fetiţă a sunat la 112, acuzând că e sechestrată într-o locuinţă de un bărbat. După zeci de ore de muncă, oamenii legii au rezolvat cazul. Era vorba despre o alarmă falsă regizată de o minoră de 13 ani, pentru care fetiţa riscă acum dosar penal


Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, continuă cercetările într-un dosar penal privind infracțiunea de lipsire de libertate, ca urmare a unei sesizări făcută prin apelul de urgență 112.

În fapt, la data de 15 iunie a.c., ora 17.03, o persoană de sex feminin a apelat 112 şi a relatat că este sechestrată într-o locuinţă.

Victima nu poate oferi însă informaţii suplimentare, pe motiv că faţa ei fusese acoperită. După această convorbire, apelanta nu a mai putut fi contactată.

Pentru găsirea acesteia au fost angrenaţi 26 de poliţişti de la mai multe structuri.

“Verificările efectuate de polițiști au dus, marți, 16 iunie a.c., la identificarea apelantei, în persoana unei adolescente de 13 ani, din județul Sălaj. Aceasta a recunoscut că nu a fost victima vreunei infracțiuni și că, la data respectivă, a apelat în glumă la 112. Apelul a fost efectuat de pe telefonul mobil al părinţilor”, spune Maria Cristea – purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

De asemenea, la momentul apelului aceasta şi-a dat alt nume decât cel real.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, cercetările urmând a fi extinse şi pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Poliţiştii continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale şi al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliția Română.

Sfatul Poliţiei: Nu induceţi în eroare organele judiciare!

Conform articolului 268 din Codul Penal, sesizarea penală, făcut prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj