Connect with us

Ştiri din Sălaj

APEL UMANITAR! Povestea Alexandrei, sora unui tânăr stabilit în Zalău, care are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea trăi


Alexandra are nevoie de 180.000 de lei, adică 37.500 de euro pentru a putea lupta cu o boală cumplită şi a trăi


Astăzi eşti om, iar mâine eşti legumă. Pentru că asta este viaţa şi nu ştii când te loveşte necazul. Dar tot timpul, zălăuanii au dat dovadă de solidaritate şi au demonstrat că împreună pot salva vieţi.

De această dată, Alexandra vă cere ajutorul. Tânăra din Piteşti este sora lui Cosmin Hossu, un tânăr care de peste zece ani s-a stabilit în Piteşti. Tânăra, de o frumuseţe rară, era om ca oricare altul până mai ieri, când a fost răpus de o boală, peste care paote trece doar cu ajutorul nostru, al oamenilor cu suflet bun.

Alexandra a dus o viaţă normală, aşa ca noi, până în vara anului 2019 când a mers pentru prima dată la Spitalul Judeţean din Argeş unde i s-a adminstrat un medicament şi a fost trimisă acasă. la fel şi a doua dată când s-a prezentat la spital.

Dar, pentru că durerile deveniseră de nesuportat, Alexandra a făcut o ecografie, din proprie iniţiativă, care nu a arătat nimic nelalocul lui. Pentru că simţea în adâncul sufletului că ceva nu este în regulă a mers a treia oara la Spitalul Judeţean Argeş, ştiind că acolo, la o anumită perioadă vine un medic de la Bucureşti şi oferă consultaţii. În acel moment CT-ul recomandat de medic a arătat o tumora mare în abdomen, de circa 6-7 cm.

Deja era luna septembrie, timp preţios pierdut, timp în care Alexandra avea deja stări insuportabile de durere, insomnii, greaţă, vărsături, dar pe lângă toate ăstea, nimic nu prevestea cu adevărat diagnosticul ce urma să apară.

Dar pentru acel diagnostic mai urma să treaca timp, la fel de preţios. Până în noiembrie, când pe data de 4 a fost operată.

Ar fi trebuit să intre în operaţie şi să i se îndepărteze tumora sau tumorile, cele 3 descoperite în stomac, în timpul intervenţiei chirurgicale. În schimb ei i s-a îndepărtat tot stomacul, procedura fiind denumită gastrectomie totală. Tumorile erau atât de împrăştiate încât nu i s-a putut salva nimic.

Trei săptămâni i-a luat să îşi revină cât de cât, cu dureri groaznice, nopţi nedormite şi plânse, dar după 3 săptămâni era acasă. A urmat la o luna 2 sedinţe de chimioterapie în cadrul spitalului Fundeni, plus 25 sedinţe de radioterapie în cadrul spitalului Şanador. O lună în care iar a trecut timp.

După încheierea radioterapiei era necesar să înceapă chimioterapia la Fundeni, dar din cauza pandemiei a stat încă o luna în casă, fără acces la tratament.

În sfârşit, pe 8 aprilie a început prima linie de chimioterapie, care a ţinut doar 6 sedinţe, pentru că markerii tumorali au crescut. Acest lucru arăta că, în ciuda tratamentului, ceva se petrecea în organismul ei! Un CT abdominal avea să arate că în corp se instalaseră multiple metastaze.

Punctul culminant a fost durerea de cap, care o paraliza, iar medicii îi administrau doar Algocalmin! Pentru că, în opinia lor, durerea nu era atât de mare. Un om cu un stomac rezecat, multiple metastaze în corp, durere de cap, primea in spital Algocalmin, spune familia.

Şi pentru că nimeni nu a dorit să îi facă un RMN, a mers singura la privat şi l-a facut. RMN-ul arăta un chist la nivelul creierului, pe partea stângă, dar momentan medicii nu se pot pronunţa dacă este metastază sau doar o acumulare de lichid! Pentru asta va trebui să îl repete după o luna, tot în clinica privata, deoarece locuri la stat găseşte după cel puţin 2 luni de aşteptare!

În încercările disperate de a găsi un tratament, care să îi susină organismul şi să lupte cu adevarat cu boala, Alexandra a ajuns la Imunomedica. Acolo va trebui să urmeze pe o perioada de cel puţin 6 luni, aproape un an, tratament clasic de chimioterapie+ozonoterapie+hipertermie locală, dar toate acestea costă.

Familia deja a suportat cheltuieli financiare considerabile, avand in vedere că în spital a fost nevoită să cumpere până şi mănuşile pe care le purta medicul atunci cand o consulta, să susţină un regim alimentar special şi etc.

Venitul Alexandrei este de doar 375 RON(pensie de handicap), cam cât costă pentru ea “un drum” la farmacie!

“Este uşor de înţeles că pentru a susţine un cost de aproximativ 180.000 RON avem nevoie de ajutorul vostru, al oamenilor cu suflet bun”, spune familia. 

Alexandra are doar 29 de ani şi multe planuri înainte! Haideţi să îi ducem mai departe visul de a trăi, de a avea un copil, de a fi bine! 

Cei care vor să doneze o pot face în conturile de mai jos:

IBAN: RO18INGB0000999906239627
Nume / Name: Carmen-Luminita Baciu
Banca/Bank: ING Bank

Cont EUR / EURO account:
IBAN: RO13INGB0000999910446219
Nume / Name: Carmen-Luminita Baciu
Banca / Bank: ING Bank NV Amsterdam, Bucharest Branch
SWIFT: INGBROBU

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj