Connect with us

FOTBAL

Rapid Jibou a început pregătirea!

Încâ de săptămâna trecută, gruparea jibouană se antrenează la stadion, însă cu respectarea normelor din ordinul comun dat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, având loc antrenamente în grupuri de câte trei jucători


Întreg sportul a fost dat peste cap de pandemia de coronavirus, care a pus stăpânire şi pe România încă din luna martie. Toate competiţiile s-au suspendat, altele s-au îngheţat, dar mişcarea sportivă încearcă să revină la viaţă după o pauză de trei luni.

Şi fotbalul amator din Sălaj speră să revină la viaţă, însă deocamdată trebui să aştepte decizii clare din partea autorităţilor care vor da undă verde şi sportului de la acest nivel, probabil după data de 15 iunie.

Până la aflarea noilor decizii, Rapid Jibou a început pregătirea pentru reluarea campionatului, iar după o pauză de aproape trei luni, elevii lui Emil Ionaş au revenit la stadion. De data aceasta, pregătirea are loc sub o altă formă, iar gruparea de pe Someş se antrenează cu respectarea normelor din ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii.

La Stadionul “Rapid” din Jibou au loc antrenamente în fiecare zi, în grupuri de câte trei jucători. Toţi fotbaliştii vin la ore diferite la stadion, astfel încât să se respecte normele de siguranţă solicitate de autorităţi pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

“Cu toate că sunt aceste restricţii, am început pregătirea de săptămâna trecută, cu respectarea distanţării sociale. Ne pregătim în grupuri de câte trei jucători şi începem antrenamentele de la ora 15.00, până pe la ora 20.00. Am lucrat de fiecare dată cu trei jucători, iar după ce terminam cu o grupă, urmează altă grupă tot de câte trei jucători. Jucătorii vin la stadion la ore diferite. Săptămâna trecută am avut în fiecare zi antrenamente, iar în această săptămână ne vom pregăti inclusiv sâmbătă, când vin jucătorii din Cluj ca să ne ocupăm şi de ei. Avem la dispoziţie aproape tot lotul şi lucrăm cu grupuri de câte trei”, ne-a declarat antrenorul Emil Ionaş, care în fiecare zi ajunge să stea la stadion chiar şi câte şase ore pentru a face antrenamente cu toţi jucătorii.

“Nu avem ce face şi trebuie să ne conformăm.Ne dorim să fim puşi la punct cu pregătirea când se va da drumul la antrenamentele colective. Au fost aproape trei luni de zile în care nu s-a făcut decât pregătire individuală de acasă. Din păcate totul a început de la zero, fiindcă s-a pierdut şi pregătirea din cantonamentul de iarnă”, a mai spus antrenorul Emil Ionaş.

Rapid Jibou se află la mare bătălie pentru titlul de campioană a Sălajului cu Sportul Şimleu, însă deocamdată nu se ştie când şi cum se va relua Liga a IV-a, însă cu toate acestea, gruparea de pe Someş vrea să se antreneze cât mai bine până la primul joc oficial.

“Până începe campionatul sper să ajungem cât de cât la o formă bună. Aşteptăm deciziile celor de la AJF Sălaj şi ne vom conforma. Nu este uşor de luat o decizie având în vedere că mai multe echipe îşi doresc să joace. Trebuie ca toată lumea să fie mulţumită”.

Emil Ionaş – antrenor Rapid Jibou

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL