Connect with us

Ştiri din Sălaj

EXCLUSIV! Se construieşte un nou ştrand modern în Sălaj


Băile din Zalnoc, recunoscute pe vremuri pe întreg continentul European, au fost cumpărate, iar noul proprietar va construi în locul ruinelor un ştrand modern, cu bazine, pensiune şi multe alte activităţi de recreere


Băile de la Zalnoc au ajuns o ruină după anul 1989. Din fericire, un fiu al comunei Bobota a cumpărat proprietatea, iar acum, cu fonduri europene vrea să revigoreze zona. Planurile noului proprietar sunt de a construi o pensiune, dar şi de a realiza un ştrand modern pe locul fostelor ruine.

“Am cumpărat băile şi vreau să investesc în ele cu fonduri europene. Din toamnă ne apucăm serios de treabă”, ne-a declarat noul proprietar.

Deja au şi început lucrările de igienizare a zonei şi de împrejmuire a locaţiei.

Să amintim că Băile “9 Mai” din localitatea Zalnoc, comuna Bobota, au ajuns o ruină în timp. Cunoscute încă din secolul al XVIII-lea, apa de la Băile Zalnoc avea proprietăți deosebite. De o culoare roșiatică, apa era considerată făcătoare de minuni. La Zalnoc a poposit inclusiv împăratul Franz Joseph al Austriei (1830 – 1916). Stațiunea a fost naționalizată de regimul comunist în anul 1948, iar din anul 1970 au primit denumirea de Băile 9 Mai.

În incincta bazei din comuna Bobota se găsea o piscină uriașă și mai multe căzi de baie pentru tratament. Seara se organizau petreceri cu muzică live și mâncare specifică zonei. Zeci de mii de turiști veneau aici anual pentru a se trata. Stațiunea era asemănată cu celebrul Borsec din județul Harghita.

Perla turismului din Sălaj, așa cum era supranumită stațiunea, a ajuns o paragină imediat după 1989.  A fost cumpărată în 1990 de o familie din Zalău și apoi vândută unei femei din Germania care promitea că va investi. Nu s-a mai întâmplat asta până acum, când au fost din nou cumpărate.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj