Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Bălăjel şi-a bătut joc de limba română pe pagina oficială a PSD Sălaj. Mesaj plin de greşeli gramaticale postat de liderul social-democrat


Mai rău ca al unui etnic maghiar care nu cunoaşte bine limba română, aşa a fost redactat mesajul viceprimarului din Zalău pentru un contestatar, chiar pe pagina oficială a partidului. În gramatica PSD-istului, mă aştept se scrie “m-ă aştept”, iar acordul sună cam aşa: “nu m-ă aştept să folosit”


Două mesaje pline de greşeli gramaticale au fost postate pe contul lui Teodor Bălăjel. Unul dintre acesta e postat chiar pe pagina oficială a partidului. Teodor Bălăjel a răspuns unui zălăuan nemulţumit de administraţie.

Mesajul vicelui nu face însă decât să ne amuze. Ştim că greşeala este omenească, greşim şi noi, de multe ori. Însă ce a făcut Bălăjel a fost chiar un spectacol de prost gust, atât ca exprimare, cât şi ca gramatică. Mesajul său este lipsit şi de sens şi de corectitudine gramaticală.

Teo Bălăjel sau persoana care se ocupă de promovarea sa pe Facebook şi-a început pledoaria cu sintagma: se vede că nu iubiţi frumosul. Desigur, Bălăjel a uitat că frumos este un adjectiv care este folosit de cele mai multe ori în mod subiectiv, iar ceea ce lui i se pare frumos, poate altora li se pare odios.

Spectacolul însă a continuat. Bălăjel scrie apoi aşa: “nu m-ă aştept să recunoaste ţi evidentă”.

Nici nu ştim cum să interpretăm acest mesaj atât de odios (Notă redacţională – odios înseamnă, conform DEX, ceva ce îţi produce dezgust sau indignare). Nici nu mai băgăm de seamă acordul ca al unui etnic maghiar, ci ne uităm la modul grotesc în care este batjocorită limba română prin acel “m-ă”. 

Într-un alt mesaj, Bălăjel scrie cam aşa: “vă aştept la terminare lucrări”. Până şi un copil de clasa a V-a îşi dă seama cât de flagrantă este greşeala gramaticală.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj