Connect with us

LIGA I

Minifotbalul sălăjean se pregăteşte de restart


După o pauză de trei luni, competiţiile de la Bazele Sportive Onix s-ar putea relua după 15 iunie, dar cu respectarea unor măsuri de prevenire a răspândirii infecţiei cu coronavirus. Pentru a pune la punct detaliile despre revenirea în actulitate a întrecerilor sportive, luni au avut loc o şedinţă cu delegaţii echipelor


Trei luni de zile, minifotbalul ca şi orice alt sport a fost într-o pauză forţată din cauza pandemiei de coronavirus.

Încetul cu încetul şi acest sport poate reveni la viaţă, iar detalii despre reluarea competiţiilor s-au discutat în urmă cu două săptămâni, când preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal – Ioan Onicaş – a participat la o şedinţă de lucru la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Federaţia a pus în discuţie unele măsuri pe care şi le asumă să le ia în ce priveşte organizarea competiţiilor de minifotbal, dar totodată vor mai trebui respectate şi normele de prevenţie date de autorităţi.

Dacă toate aceste pot fi îndeplinite, minifotbalul se va putea relua odată cu data de 15 iunie. În acest sens, luni seară a avut loc o şedinţă cu delegaţii echipelor participante în Campionatul de Minifotbal Onix, în care sau pus la punct toate detaliile şi măsurile ce vor trebui puse în practică.

Autorităţile vor fi însă cele care vor face anunţul final în ce priveşte reluarea competiţiilor, dar minifotbalul sălăjean vrea să fie pregătit pentru această dată.

Superliga trebuie finalizată până la data de 9 august

Federaţia Română de Minifotbal a decis ca turneele naţionale să fie mutate în a doua parte a lunii august, astfel încât competiţiile locale să aibă timpul necesar pentru a fi finalizate. Până pe data de 9 august vor trebui terminate întrecerile locale care au finalitate la nivel naţional. Astfel, până pe 9 august, în Sălaj ar urma să se termine Superliga, cât şi faza judeţeană a Cupei României. Dacă din sezonul regulat al Superlgii au mai rămas de jucat şapte etape, la Cupă mai sunt de parcurs trei faze, sferturi, semifinale şi finale.

Programul competiţional urmează să fie alcătuit în perioada următoare şi să fie comunicat în timp util echipelor.

Mai mult ca sigur, competiţiile se vor relua fără accesul spectatorilor, iar jucătorii şi cei care intră în incinta terenului vor trebui să respecte nişte reguli speciale.

Se va modifica şi timpul de desfăşurare a unei reprize de la 25 de minute, la 20 de minute, astfel încât echipele să aibă la dispoziţe mai mult timp pentru încălzire, tocmai în ideea de a se evita accidentările.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I