Connect with us

FOTBAL

Veşti importante pentru fotbalul amator

În videoconferinţa organizată ieri de FRF cu preşedinţii de AJF-uri din ţară s-a discutat despre datele la care se pot relua competiţiile de la acest nivel. Dacă din 15 iunie vor putea fi permise antrenamentele colective, începând cu data de 1 iulie s-ar putea relua şi întrecerile de la judeţ, iar fiecare AJF va trebui să comunice campioana până la data de 27 iulie


Din acest final de săptămână, fotbalul din România se va relua la nivel de Liga 1, după ce echipele au avut la dispoziţie timp de o lună să se pregătească.

Însă, formaţiile din primul eşalon au trebuit să efectueze un cantonament de 14 zile în regim închis, respectând protocolul dat de Ministerul Tineretului şi Sportului, dar şi de Ministerul Sănătăţii.

Şi Liga II se va relua cu un play-off între primele şase clasate, startul fiind prevăzut pentru data de 4 iulie.
Fotbalul pentru amatori a rămas în această perioadă “blocat”, iar echipele au putut face pregătire de la 1 iunie, însă doar în grupuri de câte maxim patru jucători.

În ce priveşte reluarea acestui sport, Federaţia a purtat discuţii cu AJF-urile din ţară, printr-o videoconferinţă care a avut loc ieri. FRF a informat membrii afiliaţi de la acest nivel că a lucrat la un protocol ce a fost transmis autorităţilor pentru ca din 15 iunie să se poată redeschide bazele sportive şi reluarea antrenamentelor colective la copii şi juniori şi totodoată a lucrat şi la un protocol în ce priveşte redeschiderea stadioanelor pentru public, însă la 10% din capacitatea lor.

1 iulie, data cea mai apropiată de reluare a competiţiilor la judeţe!

Dacă din 15 iunie se va da liber la pregătire colectivă, atunci echipele ar avea la dispoziţie două săptămâni să se pregătească în formulă completă, Federaţia anunţând în videoconferinţa de ieri că de la data de 1 iulie s-ar putea relua competiţiile la nivel de amatori.

Totodată, FRF a anunţat preşedinţii de AJF-uri că până la data de 27 iulie trebuie desemnate campioanele judeţene care vor participa la barajul de promovare în Liga a III-a.

“Noi ne-am putea încadra în cele patru săptămâni, astfel încât campioana să se decidă pe teren. Am putea juca o finală în dublă manşă între primele două clasate şi totodată să se joace şi fazele finale din Cupă. Urmează ca după 15 iunie să decidem şi noi cum finalizăm acest sezon”, ne-a declarat Daniel Sabou, care ieri a participat la această videconferinţă organizată de FRF.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL