Connect with us

FOTBAL

Doi juniori sălăjeni au ajuns la Academia Csikszereda din Miercurea Ciuc

Peter Bakai de la Viitorul Zalău şi Norbi Mihai de la Silvania Cehu Silvaniei au făcut pasul la una dintre cele mai puternice academii de fotbal din ţară, urmând să joace din sezonul următor la AFC Csikszereda , acolo unde au ajuns cu ajutorul lui Rudolf Stanciu, cel care a iniţiat de câţiva ani o colaborare cu cei de la Miercurea Ciuc


Academia AFC Csikszereda din Miercurea Ciuca a devenit cunoscută şi în judeţul Sălaj, unde şi-a deschis un subcentru datorită lui Rudolf Stanciu, cel care a iniţiat această colaborare.

Intenţia celor de la Academia Csikszereda era de a lansa tinerii jucători talentaţi spre centrul din Miercurea Ciuc, astfel că cei de la academie s-au orientat şi spre tinere talente din Sălaj.

Cu ajutorul lui Rudolf Stanciu, doi juniori din Sălaj au ajuns să facă pasul spre Academia Csikszereda. Este vorba de Peter Bakai de la Viitorul Zalău şi Norbi Mihai de la Silvania Cehu Silvaniei care săptămâna trecută au fost la Miercurea Ciuc, unde au susţinut mai multe probe de joc.

Concurenţa a fost una destul de mare, în condiţiile în care au fost 14 juniori pe cinci posturi, dar cei doi sălăjeni s-au mişcat bine şi au fost opriţi la Academie, astfel că din sezonul viitor vor juca la grupele de juniori din cadrul clubului din Miercurea Ciuc.

“Cei doi juniori au fost în vizorul meu de mai mult timp şi am avut acordul celor două cluburi să-i duc la probe la Academie. De joi şi până sâmbătă au fost în probe la Miercurea Ciuc şi vor rămâne acolo la juniori urmând să poată juca la categoria U15. Dacă vor munci, în viitor vor putea ajunge şi la echipa mare. Pe cei doi copii îi urmăresc de anul trecut, de când am început colaborarea cu Academia Csikszereda. Mă bucur că ei sunt primii sălăjeni care au intrat la această academie. Ei trebuie să fie un exemplu pentru ceilalţi copii. Le mulţumesc antrenorilor care s-au ocupat de ei, fiindcă este şi meritul lor”, ne-a declarat Rudolf Stanciu.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL