Connect with us

DIVIZIA A1

Aradul poate avea din nou echipă în Divizia A1, după 50 de ani!


Prima clasată din Seria Vest a Diviziei A2 – ProVolei Arad – ar putea face pasul în prima ligă, fiind deja invitată de Federaţia Română de Volei. Gruparea arădeană a confirmat participarea, dar acum aşteaptă susţinere din partea autorităţilor pentru a putea evolua pe prima scenă a voleiului românesc


Campioantele de volei au fost primele care s-au îngheţat din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, toate competiţiile organizate de Federaţia Română de Volei s-au suspendat încă de la mijlocul lunii martie. Sezonul 2019 – 2020 nu se va mai relua nici la liga secundă, acolo unde urmau să aibă loc turneele finale în fiecare serie, iar mai apoi turneul de promovare.

În acest sens, Federaţia a trimis cluburilor din liga secundă o circulară pentru a-şi exprima opţiunea, dar majoritatea au optat pentru îngheţarea turneelor ce urmau să decidă formaţiile promovate.

În aceste condiţii, Federaţia Română de Volei a mai trimis câte o invitaţie cluburilor din liga secundă, care vor să participe în prima ligă, iar ProVolei Arad a răspuns pozitiv invitaţiei, însă acum aşteaptă susţinere din partea autorităţilor, pentru a putea evolua pe prima scenă a voleiului românesc.

De 50 de ani nu a mai avut oraşul Arad o echipă de volei în Divizia A1, astfel că promovarea celor de la ProVolei Arad ar putea însemna un moment istoric.

“Am confirmat, prin email, că vrem să participăm în prima ligă, cu atât mai mult cu cât ne-am câştigat dreptul de a promova pe teren. Am avut discuţii preliminare la Consiliul Judeţean, fără însă a ni se promite nimic sigur. O să depunem proiecte pentru finanţare atât la ei cât şi la Centrul Municipal de Cultură şi sperăm să fim sprijiniţi. Ar fi păcat să ratăm aceasă şansă mare, de a readuce voleiul arădean în elită, după 50 de ani! Oricum, trebuie să ştim cât mai repede pe ce bani ne bazăm, pentru că Federaţia ar vrea să înceapă campionatul din august. Încă nu am reluat pregătirile, pentru că nu putem îndeplini normele care se impun de autorităţi, aşteptăm alte etape ale relaxării în ceea ce priveşte sportul. Lotul îl vom forma în funcţie de buget, de echipa de seniori se va pregăti Andrei Laza, care va fi antrenor-jucător, iar juniorii îi lăsăm pe mâna lui Marius Mascovits”, a declarat  Radu Sabău, preşedintele de la ProVolei Arad, pentru livearad.ro.

În sezonul trecut, în Divizia A1 au fost 10 echipe, dar deja două s-au retras, Volei Municipal Zalău şi Gloria Buzău. SCM Zalău îşi doreşte să joace în prima ligă şi, mai mult ca sigur va fi primită, iar până în prezent şi Steaua şi-a manifestat dorinţa de a reveni în Divizia A1. Cum Federaţia îşi doreşte să se revină la sistemul cu 12 echipe, în prima ligă ar mai fi două locuri libere. Însă, componenţa finală a Diviziei A1 se va alcătui abia la finalul lunii iulie, după ce expiră termenul de depunere a cererilor de înscriere.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1