Connect with us

Ştiri din Sălaj

ATENŢIE! Sălajul este sub cod galben de vijelii şi grindină


Judeţul Sălaj se află şi astăzi sub cod galben de vijelii şi grindină, după ce ieri, furtuna a făcut ravagii în mai multe comune din judeţ, în special în Bobota, Măerişte şi Nuşfalău


Meteorologii anunţă că astăzi judeţul Sălaj este sub cod galben de furtună, vijelie şi grindină. Meteorologii susţin că vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică şi se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

Reamintim că ieri grindina a făcut prăpăd în mai multe localităţi din judeţ. La Bobota au fost distruse numeroase culturi de cartofi şi viţă de vie. Grindina a afectat şi zona Măerişte, în special satul Uileacul Şimleului unde bucăţile de grindină erau cât ouăle de mari.

A fost grindină ieri şi la Nuşfalău, dar şi în zona de est spre Maramureş, unde un angajat al CFR a fost surprins cum curăţa grindina de pe trotuarul unei gări cu lopata.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj