Connect with us

Sporturi

Motoarele sunt gata să fie turate. Începe Campionatul Internaţional de Rally Sprint


După ce startul campionatului a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii campionatului au anunţat noua dată oficială de start, iar piloţii sunt pregătiţi să se întoarcă pe “pistă” şi să-şi tureze motoarele pentru locul 1


Sportul a avut de suferit în această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus, iar automobilismul nu a făcut excepţie. Sălajul are un campion absolut în acest sport, evident, Szabo Robert, cel care a câştigat Campionatul Internaţional de Rally Sprint şi care şi-a propus păstrarea acestui titlul şi în sezonul acesta.

Startul pentru ediţia 2020 a Campionatului Internaţional de Rally Sprint a fost programat pentru finalul lunii martie, însă, din cauza pandemiei de coronavirus a fost amânat.

După o pauză de mai bine de două luni, organizatorii campionatului au venit cu veşti noi, astfel că a fost comunicată noua dată de start a întrecerii automobilistice.

“Având în vedere Hotărârea nr. 26 din 28.05.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, conducerea Clubului Sportiv A-K Rider’s a stabilit începerea sezonului competiţional prin reprogramarea primei etape din cadrul Campionatului ACR de Rally Sprint în data de 13.06.2020. Evenimentul sportiv se va desfăşura fără spectatori, cu respectarea tuturor măsurilor speciale care vor fi în vigoare la data organizării”, se arată în comunicatul oficial al Clubul Sportiv Auto-Karting Rider’s Satu Mare, organizatorul Campionatului de Rally Sprint.

Astfel, prima etapă va avea loc la data de 13 iunie, locaţia fiind în Poligonul ACR din Satu Mare.

În perioada următoare, organizatorii vor reveni cu precizări privind înscrierile, precum şi alte detalii.

Campionul Szabo Robert e pregătit de start

Campionul de anul trecut, sălăjeanul Szabo Robert, este pregătit pentru startul campionatului şi nu se gândeşte decât la locul 1. Pilotul a profitat de această “pauză” şi a reuşit să finalizeze lucrările de reparaţie la maşina de concurs.

Deşi “maşina de oraş” s-a descurcat foarte bine şi l-a ajutat să devină campion absolut, Szabo Robert revine la prima sa dragoste, iar albastru va străluci pe Subaru Impreza precum o făcea în vremurile bune.

Pentru acest sezon competiţional, pilotul sălăjean are o dorinţă şi în ceea ce priveşte Campionatul de VTM (Viteză Traseu Montan).

“Sută la sută o să particip. Maşinile sunt ok şi abia aşteaptă  să le rupem. O să merg cu maşina de concurs pentru că este foarte nervoasă. Îmi doresc să-mi păstrez titlul câştigat anul trecut şi îmi doresc locul 1 şi în campionatul VTM”, a spus Szabo Robert – campion en-titre Rally Sprint.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 iunie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Sporturi