Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO-VIDEO ACTUALIZARE furtună! Grindina de mari dimensiuni a distrus mai multe culturi agricole din zona Bobota – Măerişte


Vestul judeţului Sălaj, în special comunele Bobota şi Măerişte au fost lovite astăzi de o puternică furtună cu grindină de mari dimensiuni. Localnicii susţin că bucăţile de grindină erau cât mingile de ping-pong. Mai multe culturi agricole au fost distruse


O puternică furtună cu grindină de mari dimensiuni a lovit astăzi, în jurul orei 15.00, vestul judeţului Sălaj, spre Satu Mare. Cele mai afectate comune au fost Bobota şi Măerişte.

În satul Uileacu Şimleului (comuna Măeriște) bucăţile de grindină care loveau pământul erau cât mingile de ping-pong.

 

Furtuna a durat maxim zece minute, însă tot ce vedeai în jur era alb, curţile sătenilor fiind pline de bucăţi de grindină, de parcă a nins.

Şi comuna Bobota a fost lovită de furtună. Grindina a lovit satele Zalnoc şi Bobota, însă cea mai afectată a fost localitatea Bobota la ieşirea spre Zalnoc.

Primarul comunei, Mugurel Moraviţ, spune că mai multe culturi agricole au fost grav afectate de grindină, în special viţa de vie şi cartofii.

“Acum sunt pe teren să constat pagubele. Cea mai afectată zonă este Bobota. Din păcate mai multe culturi de cartofi şi viţă de vie au fost distruse”, spune Mugurel Moraviţ.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj