Connect with us

Feminin

Mihaela Merlan: „Îmi doresc să aducem un trofeu la Prundu Bârgăului”

Fotbalista s-a recuparat complet după accidentarea suferită anul trecut şi abia aşteaptă să revină pe teren pentru a pune umărul la câştigarea primului trofeu din istoria echipei din Bistriţa-Năsăud, după ce tot ea le-a „răpit” şansa bistriţencelor de a câştiga Cupa României, pe vremea când juca la CSS Târgovişte


Încet-încet, sportul revine în prim-plan şi ne putem bucura de meciuri de fotbal, chiar dacă pentru moment doar la televizor. Sunt semne că suntem pe drumul cel bun şi în curând ne vom putea bucura din nou de normalitate, dacă pot să spun aşa. Totuşi, sunt şi cazuri care nu s-au putut bucura de fotbal nici înainte de pandemie, iar Mihaela Merlan este un exemplu.

Talentata fotbalistă de la Heniu Prundu Bârgăului a suferit o accidentare gravă la începutul anului 2019 şi a fost nevoită să stea departe de dreptunghiul verde pentru o perioadă îndelungată. A urmat recuperarea şi era pregătită să revină pe teren în acest an, doar că… a venit pandemia de coronavirus şi aşteptarea fotbalistei s-a prelungit.

Am reuşit să stăm puţin de vorbă cu Mihaela, care ne-a spus cum a fost această perioadă pentru ea şi cum a reuşit să rămână motivată în continuare.

„Perioada asta cred că a fost una grea pentru toată lumea. Am stat acasă în tot acest timp, am petrecut timp cu familia şi bineînţeles, am continuat să mă antrenez.  Cred că am avut un mic avantaj, dacă îl pot numi aşa, faptul că veneam după o perioadă lungă de recuperare în care m-am antrenat singură. Nu a fost atât de greu să mă adaptez situaţiei. Am învăţat în perioada recuperării ce înseamnă răbdarea şi cum să îmi păstrez motivaţia”, a spus Mihaela Merlan, pentru Sportul Sălăjean.

Vrea să devină profesoară

Deşi este aptă sută la sută din punct de vedere fizic, Mihaela Merlan se gândeşte şi la viitorul ei şi are şi un nou obiectiv, în afara fotbalului.

„Sunt într-un moment în care trebuie să iau anumite decizii. Deşi am terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport în urmă cu doi ani, acum consider că a venit momentul să profesez în acest domeniu. Însă, îmi doresc să găsesc cea mai bună soluţie pentru a continua în paralel şi cu fotbalul”, spune Mitzy.

Pe plan fotbalistic, Mihaela Merlan şi-a stabilit câteva obiective importante şi are o mare doleanţă în ceea ce priveşte Heniu Prundu Bârgăului.

„Ţinând cont că am mai mult de un an de când stau pe tuşă din cauza accidentărilor, în primul rând îmi doresc să fiu sănătoasă! Îmi doresc să fiu alături de colegele mele pe teren şi să ajut echipa. Aştept să mulţumesc celor din staff prin jocuri cât mai bune în tricoul alb-albastru, pentru toată grija şi atenţia pe care mi le-au oferit în toată perioada accidentării şi recuperării. În afară de familie, puţin oameni îţi rămân alături la greu, iar Heniu oricum va rămâne echipa mea de suflet, indiferent ce se va întâmpla. Îmi doresc să aducem un trofeu la Prundu Bârgăului şi pentru asta voi da totul la fiecare meci când intru pe teren”, spune Mihaela.

Aşadar, tânăra fotbalistă se gândeşte în viitorul apropiat şi la o carieră în învăţământ, dar nu zice nu altor oportunităţi care s-ar putea ivi.

„Profesional, îmi doresc să intru în învăţământ. Pe parcurs nu se ştie în viaţă ce oportunităţi apar. În orice caz, nu mă văd departe de domeniul sportului şi nu aş vedea viaţa fără ceva legat de acest domeniu. Bineînţeles, la un moment dat, îmi doresc să îmi întemeiez o familie şi să am un copil, e normal”, a încheiat Mihaela Merlan.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin