Connect with us

Pescuit și Vânătoare

FOTO. Doi pescari, prinşi la braconaj pe Someş


Comisarii Găzii de Mediu Sălaj au prins joi, 28 mai, doi pescari care încălcau normele legale privind pescuitul. Pescarii au fost identificaţi pe râul Someş, la graniţa judeţului Sălaj cu Maramureşul, unde au capturat în perioada de prohibiţie peşti din speciile clean, morunaș și scobar.


Faptele ilegale au avut loc pe data de 28 mai, când  o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Salaj au efectuat verificări pe râul Someș, împreună cu reprezentanți ai poliţiei şi ai jandarmeriei.

Astfel, la limita judeţului Sălaj cu judeţul Maramureş, între localitatea Cheud şi localitatea Chilința, au fost identificați doi pescari care încălcau prevederile legale şi pescuiau în perioada de prohibiție.

A fost contactată Poliția Orașului Ulmeni, ca și organ competent în luarea masurilor legale.

Cei doi pescari capturau peștele cu unelete din plasă de tip”parașută”. Cele câteva exemplare din speciile clean, morunaș și scobar nu erau viabile pentru a fi eliberate în habitatul lor.

Poliția Orașului Ulmeni i-a preluat pe cei doi și i-a condus la Secția de Poliție Ulmeni in vederea luarii masurilor legale.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare