Connect with us

Ştiri din Sălaj

În comuna Hereclean se lucrează la modernizarea infrastructurii rutiere. Se vor asfalta încă 12 km de străzi şi uliţe


Lucrările se demarează printr-un proiect european, unde şi Primăria are o contribuţie importantă, iar în cadrul acestor lucrări vor mai fi asfaltaţi alţi 12 km de străzi şi uliţe în toate satele. De trei săptămâni a început şantierul, iar deja în Bocşiţa, Dioşod şi Guruslău, străzile au fost pietruite şi pregătite de asfaltare


Aflată într-o continuă dezvoltare, comuna Hereclean îşi măreşte de la un an la altul intravilanul, datorită locuinţelor noi care se construiesc.

În aceste condiţii se măreşte şi reţeaua rutieră odată ce apar străzi şi uliţe noi, pe care Primăria le-a avut în vedere pentru asfaltare.

În acest sens, autorităţile locale au depus un proiect pentru modernizarea a aproximativ 12 km de străzi şi uliţe în toate cele şase sate din comună.

Proiectul a fost câştigat prin fonduri europene şi are o valarea de 1,7 milioane de euro, dar şi Primăria Hereclean are o contribuţie de aproximativ 700.000 de euro.

De trei săptămâni a început şantierul pentru acest măreţ proiect, iar deja în trei sate, străzile şi uliţele au fost pietruite şi pregătite pentru asfaltare. S-a lucrat la Bocşiţa, Dioşod şi Guruslău, iar acum urmează ca şantierul să continue în Badon, Hereclean şi Panic.

Aproximativ 3 km de străzi şi uliţe urmează să se asfalteze în Badon şi Dioşod, în timp ce la Hereclean sunt prevăzuţi pentru asfaltare aproximativ 2 km. În Bocşiţa, Guruslău şi Panic urmeză să se asfalteze peste 1 km.

Dacă totul decurge normal acest proiect ar urma să se finalizeze la final de an, când comuna Hereclean se va putea mândri că are asfalt în peste 90% din străzi şi uliţe.

 


“Valoarea proiectului este este aproape 1,7 milioane de euro, din care 700.000 de euro este din contribuţie proprie. Am decis să acoperim toate satele şi de aceea am alocat şi noi bani de la bugetul local. Sper ca până la final de an să se termine tot proiectul. A durat mai mult până s-au obţinut toate avizele de la drumurile naţionale”.

Dobrai Francisc – primarul comunei Hereclean


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj