Connect with us

Ştiri din Sălaj

Din 1 iunie se deschid terasele, putem merge la plajă și se elimină declaraţia!


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că de la 1 iunie se deschid terasele şi se va putea merge la plajă. De asemenea, nu va mai fi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere pentru deplasarea între localităţi


Cele mai importante declaraţii:

Terasele se deschid de la 1 iunie. Mesele trebuie să fie la cel puţin doi metri, maximum patru persoane la o masă. Se deschid şi plajele, tot cu păstrarea distanţei de doi metri. Nu va mai fi nevoie de declaraţie pe proprie răspundere pentru deplasarea între localităţi.

Se deschde traficul internaţional rutier şi feroviar. Se reiau competiţiile sportive în aer liber, mai puţin sporturile de contact. Acestea se vor desfăşura fără spectatori.

Devin posibile spectacolele în aer liber, cu maxim 500 de spectatori.

”Examenele naţionale vor avea loc fizic cum au fost planificate de câteva săptămâni. Evaluarea Naţională din 15 iunie, apoi examenul de bacalaureat. Este posibil să fie copii care sunt bolanvi, să vină copiii şi la măsurarea temperaturii să se constate că au febră şi nu pot intra la examen. Trebuie să găsim o soluţie pentru ei. Se va organiza la evaluarea naţională, din 15 iunie, pentru copiii care sunt bolnavi, cu febră, care sunt izolaţi împreună cu famiilia la domiciul sau în carantină se organizează o a doua sesiune din 29 iunie”, a precizat preşedintele.

În cazul bacalaureatului, se va organiza o a doua sesiune în august. ”Vă repet, dragi români, dragi tineri, copii, elevi, cu toţii vom reuşi să trecem peste această perioadă de epidemie dacă respectăm distanţarea, purtăm masca în spaţiile închise şi avem grijă să ne spălăm pe mâini cât mai des. Vă doresc tuturor multă sănătate!”, a încheiat şeful de stat.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj