Connect with us

Ştiri din Sălaj

O spălătorie din Vârșolț amendată cu 5.000 de lei de Garda de Mediu


Comisarii Gărzii de Mediu Sălaj sunt tot mai activi în ultima perioadă și se luptă cu cei care nu respectă și nu protejează mediul. În ultima perioadă, comisarii de mediu din Sălaj au aplicat amezi de sute de mii de lei pentru neregulile constatate pe întreg teritoriul județului Sălaj


Cu ocazia unui control efectuat pe raza UAT Vârsolț comisarii GNM Sălaj au identificat un amplasament situat vis-a-vis de clădirea Primăriei Vârșolț unde se desfășoară activitate de întreținere și reparare a autovehiculelor cu stație de spălare CAEN 4520, fără a deține act de reglementare din punct de vedere a protecției mediului.

Conform anexa nr. 1: LISTA activităţilor supuse procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu din Ordinul MMDD nr. 1798 din 2007- pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizaţiei de mediu, pentru activitatea anterior menționată este necesară solictarea și obținerea autorizației de mediu.

La data verificării pe amplasament se spăla cu o pompa de spălare auto cu jet, un motor de tractor, constatându-se evacuări de ape uzate cu conținut de susbtanțe petroliere în rigola pluvială perimetrală din zonă, fără a exista instalații de epurare/preepurare a apelor rezultate de la spălare.

In conformitate cu prevederile art. 14, alin. 2 din OUG nr. 195/2005-privind protecția mediului, cu modificări și completări – ”Funcţionarea fără autorizaţie de mediu este interzisă pentru activităţile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecţiei mediului.”

In conformitate cu prevederile art. 58, lit. f din OUG nr. 195/2005-privind protecția mediului, cu modificări și completări – „Persoanele fizice și juridice au următoarele obligații: să nu deverseze în apele de suprafață, subterane și maritime ape uzate, fecaloid menajere, substanțe petroliere, substanțe prioritare/prioritar periculoase”.

Pentru neconformitatile constatate a fost aplicată sancțiune contravențională AMENDĂ, conform art. 96, alin. 2, pct.1 si pct. 32 din OUG nr. 195/2005-privind protecția mediului, cu modificări și completări în valoare de 5.000 lei și au fost trasate măsuri pentru remedierea neconformităților constatate. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj