Connect with us

Ştiri din Sălaj

Exclusiv: Șeful interimar al IPJ Sălaj, Mihăilă, promovat la comanda Academiei de Poliție


Inspectorul șef interimar al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, Mihăilă Florin, a fost promovat pe funcția de comandant al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, unde va îndeplinii și atribuții de rector.

Asta după ce pe 23 iunie îi expirat a doua împuternicire la șefia IPJ Sălaj, fapt pentru care nu mai putea fi împuternicit din nou la comanda Poliției Sălăjene


Șeful IPJ Sălaj, Mihăilă Florin a fost invitat la sediul MAI, în zilele de 26-27 mai, unde ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela l-a împuternicit cu data de 28 mai să ocupe funcția de rector la Academia de Poliție București.

“Sunt comandantul Academiei de Poliție, care îndeplinește și atribuțiile de rector. Academia de Poliție este reorganizată complet și a fost transformată într-o școală de ofițeri. Sunt onorat pentru faptul că cei din conducerea MAI, în deosebi ministrul Marcel Vela, mi-a acordat această încredere. În cursul zilei de astăzi vor fi finalizate formalitățile în ceea ce privește predarea materialor și documentelor de la IPJ Sălaj. 

În cursul zilei de mâine, 28 mai, voi fi prezent la București pentru a prelua oficial funcția. A fost o provocare pentru mine să lucrez la IPJ Sălaj, unde am găsit oameni minunați, dornici de muncă cu care am făcut o echipă extraordinară. Am convingerea că în continuare vor manifesta în continuare același profesionalism”,

a declarat pentru Știrile din Sălaj, inspectorul șef Mihăilă Florin.


Comanda IPJ Sălaj va fi preluată începând de azi, 27 mai, de adjunctul Stupar Marius, și el împuternicit pe funcție. Stupar Marius este un ofițer adus din Cluj și va conduce IPJ Sălaj până la momentul când ministrul Marcel Vela va numi un ofițer care să preia conducerea Poliției Sălăjene.


Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj este condus de Mihăilă Florin Marius începând cu 24 decembrie 2019, când Mihăilă a fost împuternicit pentru prima dată prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne. La data de 24 martie 2020, Mihăilă Marius Florin a fost împuternicit pentru a doua oară pe funcția de inspector sef al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj pentru o perioadă tot de 3 luni.

Marius – Florin Mihăilă este angajat al Ministerului de Interne din anul 1999, având specializarea de psiholog expert în detecţia comportamentului simulat prin tehnica poligraf, iar între 2005 şi 2009 a fost coordonatorul reţelei poligraf din Poliţia Română. Din anul 2010 ocupă o funcţie de psiholog specialist într-o structură specială a Poliţiei Române.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj