Connect with us

Ştiri din Sălaj

Imagini exclusive: Președintele ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Coța încătușat


După două ore de judecată, președintele echipei de Volei Municipal Zalău, Vasile Coța, a fost scos din clădirea Tribunalului Sălaj cu cătușele pe mâini și transferat în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sălaj


Vasile și Daniela Coța au fost reținuți de procurori în cursul zilei de ieri, 21 mai, fiind suspecți de comiterea a două înfracțiuni, respectiv delapidare și prezentare de date ori documente false pentru obținerea de fonduri publice.

Procurorii cer arestarea preventivă pentru Dana și Vasile Coța

În cursul zilei de azi, 22 mai, procurorul de caz a început urmărirea penală față de familia Coța, devenin inculpați. Ulterior procurorul a înaintat Tribunalului Sălaj o propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele Danielei Coța – acționar la Clubul de Volei Mun. Zalău și pe numele lui Vasile Coța – președintele Clubului ACS Volei Mun. Zalău.

Judecarea propunerii de arestare preventivă a început puțin după ora 14.00, cei doi inculpați fiind aduși în fața judecătorului de la Tribunalul Sălaj. Judecata a durat aproximativ două ore, iar la final Daniela Coța a părăsit instanța pe ușa din față (a expirat ordonanța de reținere), iar Vasile Coța a fost încătușat și preluat de mașina Poliției, deoarece în cazul său ordonanța de reținere expiră după ora 16.00.

Se așteaptă decizia judecătorului din cadrul Tribunalului Sălaj

Acum judecătorul din cadrul Tribunalului Sălaj analizează dosarul și probele puse la cauză și urmează să se pronunțe în orele care urmează.

Scenariul cel mai plauzibil este ca cei doi soți Vasile și Dana Coța vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile, situație în care polițiștii vor merge după ei și îi vor transporta la Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sălaj. Mai există alte două scenarii, fie vor fi arestați la domiciliu sau că vor fi puși sub control judiciar.

Dana Coța a fost suspendată din PSD 

Tot în cursul de azi, Biroul Executiv al PSD Zalău a luat decizia de a o suspeda din partid pe Dana Coța pe o perioadă de un an de zile, ceea ce arată că PSD nu agreează în partid persoane cu probleme penale.

Dana Coța a fost consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă responsabilă de problemele din sport. Dana Coța a fost consilier local și viceprimar în Municipiul Zalău tot din partea PSD. Familia Coța patronează trustul de presă Sălăjeanul Tv și Ziarul Sălăjeanul.

Ce a făcut, concret, familia Coța?

Concret, folosind un limbaj mai popular, familia Coța – adică Dana și Vasile – din pozițiile pe care le ocupau în conducerea clubului ACS Volei Municipal Zalău, și-ar fi însușit potrivit procurorilor nu mai puțin de 19 miliarde de lei vechi, adică aproximativ 420.000 Euro!?

Tot procurorii ne spun că cei doi membri ai familiei Coța ar fi prezentat Primăriei Municipiului Zalău documente și date false pentru obținerea de fonduri publice.

Vasile Coța – președintele ACS Volei Municipal Zalău scos de la Tribunalul Sălaj cu cătușele pe mâini și dus în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sălaj

Imagini exclusive: Președintele ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Coța, scos de la Tribunalul Sălaj cu cătușele pe mâini și dus în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sălaj

Publicată de ŞTIRI DIN SĂLAJ pe Vineri, 22 mai 2020

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj